Groep 1: Nederland zonder fout

Steurbaut Kersten

Nederland blijft na een 0-4 zege in en tegen Finland aan de leiding van kwalificatiegroep 1. Al speelden de Nederlanders niet hun beste partij. Pas toen Van Persie een kwartier voor tijd Ruud Van Nistelrooy kwam vervangen begon het goed te lopen voor Oranje. Dankzij deze zege wipt Nederland terug over Tsjechië.

In de eerste helft kwam Nederland niet goed in de wedstrijd. Toch bracht Ruud Van Nistelrooy de jongens van Van Basten na een dik half uur op voorsprong. Na de koffie duurde het tot Van Persie er werd ingebracht vooraleer de Nederlanders de wet konden dicteren. Hij bracht de doelpunten van Kuijt en Cocu aan en schoot in de 88ste minuut zelf de 0-4 voorbij de Finse doelman.

Minpunt voor de Nederlanders is het uitvallen van Theo Lucius. De PSV-verdediger moest na 27 minuten het terrein verlaten met een gebroken been.