AC – TamU: een wedstrijd met Belgisch tintje

Truyens Himke
| 0 reacties
AC – TamU: een wedstrijd met Belgisch tintje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de elfde speeldag in de Veikkausliiga op het programma, deze speeldag staat in het teken van het verrassende ontslag van Tiitanen. De coach moet na 3,5 jaar afscheid nemen van AC Allianssi.
 
AC Allianssi – Tampere United krijgt wel een zeer Belgisch tintje. Beide ploegen hebben op de één of andere manier wel iets te maken met België. Tampere United komt binnen twee weken uit tegen Charleroi voor de Intertoto, AC Allianssi heeft sinds kort vier Belgen op de loonlijst. Daarbij komen nog enkele ex-spelers uit de Belgische competitie en als laatste voormalig Waasland trainer Pister. Voor deze laatste moet huidig Allianssi coach, Tiitanen, wijken. Vanavond mag hij thuis tegen Tampere nog een laatste maal de orders uitdelen, nadien gaat hij eruit. Wat een spektakel wedstrijd moest worden krijgt zonder meer een wrange smaak.
 
Verder staat er nog de stadsderby tussen FC Inter Turku en TPS Turku op het programma, een geladen wedstrijd waar beide teams net iets meer kunnen. En dit zal nodig zijn voor TPS dat er niet zo best voor staat. FC Inter daarentegen loopt op rozen, de grote broer van TPS won dit weekend nog met droge 0-4 cijfers in de Intertoto en staat op een vierde stek in het algemene klassement.
 
De overige wedstrijden van deze speeldag zijn; FF Jaro – HJK, FC Lathi – TP-47, MyPa – IFK Mariehamn, RoPS – KuPS en FC KooTeePee – Haka.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties