Liverpool dicht bij volgende ronde

Kristof Blomme
| 0 reacties
Liverpool dicht bij volgende ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool heeft de eerste klip genomen op weg naar deelname aan de Champions League. De titelhouder klopte in de eerste voorronde TNS uit Wales met 3-0.

Er was lange tijd discussie of Liverpool als titelhouder zou mogen deelnemen aan de Champions League. Uiteindelijk werd beslist dat de Reds mochten deelnemen aan de drie voorrondes. Bij de thuisploeg begon nieuweling Reina in doel. Boudewijn Zenden startte op de bank.

Na acht minuten kwam Liverpool al meteen 1-0 voor. Kapitein Steven Gerrard kon na een pass van Morientes van dichtbij binnenwerken. Voor de middenvelder meteen een antwoord na de transferperikelen van de laatste maanden. Halfweg de eerste helft kwamen de Reds al op 2-0. Weer was het Gerrard die zomaar door de defensie kon wandelen om Doherty uiteindelijk met een lobje te verschalken. 

Het bleef een hele match éénrichtingsverkeer. Pogingen van Le Tallec, Riise, Finnan en Gerrard werden op de één of andere manier nog onschadelijk gemaakt. Ook Morientes mocht vrij inkoppen, maar miste. Dit kon niet blijven duren en het was uiteindelijk Gerrard die vanop afstand voor de riante uitgangspositie zorgde. In de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen bewees de kapitein van de Reds met drie doelpunten meteen zijn grote waarde voor de ploeg.

Andere uitslagen:
Dinsdag 12 juli:

Talinn - Tbilisi 1-0
Minsk - Anorthosis 1-1
Neftchi - Hafnarfjördur 2-0
Kairat Almaty - Artmedia 2-0
Rabotnicki - Skonto 6-0
Sliema - Sheriff 1-4

Woensdag 13 juli:

Haka - Pyunik 1-0
Dudelange - Zrinjski 0-1
Glentoran - Shelbourne 1-2
HB - Kaunas 2-4
Gorica - Tirana 2-0



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties