Racing Genk haalt verschroeiend uit

Philippe Crols

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk is deze dagen op stage in het Nederlandse Oisterwijk. De plaatselijke provincialer, Taxandria, zal het daar geweten hebben. De Limburgers wonnen met maar liefst 0-13.

Hugo Broos liet voor de wedstrijd tegen Taxandria de a-ploeg nog wat rusten met het oog op de oefenwedstrijd later deze week tegen WillemII. Zo kregen weer wat jongeren en reserven de kans om zich voor het eerst of opnieuw te bewijzen. Het spitsenduo bestond voor de gelegenheid uit de jonge Ogunjimi en Paul Kpaka. Ze waren de eerste helft al goed bij schot. Kpaka trof 3 maal raak, Ogunjimi 2 maal. Pocognoli scoorde het laatste doelpunt uit de eerste helft en zo stond er aan de rust een 0-6 op het bord.

Na de rust gingen de Limburgers gewoon verder. Pocognoli scoorde al meteen de 0-7. De gelegenheidsspitsen waren ook in de tweede helft nog scherp genoeg om wat doelpuntjes te scoren. Ogunjimi en Kpaka waren in de tweede periode goed voor 4 doelpunten die ze netjes onder elkaar verdeelden. De beloftevolle Remacle scoorde ook nog 2 maal. 0-13 was dus de weinig aan de verbeelding overlatende eindstand.