Hamburg en Marseille winnen in Intertoto

In de derde ronde van de Intertoto stonden er vandaag enkele aardige affiches op het programma. Voetbalkrant brengt u een overzicht:

Borussia Dortmund – Sigma Olomouc: 1-1
Borussia liet zich thuis verrassen door de Tsjechen van Sigma Olomouc.
Jan Koller schonk met een owngoal zijn landgenoten een gelijkspel, nadat Kringe Dortmund al vroeg op voorsprong had gebracht. Voor een uitgebreid verslag, klik hier.

Uniao Leiria – Hamburg: 0-1
Hamburg deed het heel wat beter op het veld van het Portugese Leiria. De Duitse club won met 0-1 dankzij een doelpunt van Trochowski. Emile Mpenza – 76 minuten op het veld – en Rafael Van der Vaart troffen nog de paal. Daniel Van Buyten stond als kapitein 90 minuten op het veld.

Egaleo Athene – Zalgiris Vulnius: 1-3
Egaleo – het ex-team van Stéphane Demol – ging thuis verrassend onderuit tegen Vulnius. Het team uit Litouwen zorgde voor een ware blammage voor de Grieken. Het werd 1-3.

Varteks – Lens: 1-1
Het Kroatische Varteks hield nipt Racing Lens op een gelijkspel. Aruna kwam nog niet aan spelen toe, maar zijn ploegmaat Cousin wist wel te scoren. Pas in blessuretijd kwam de thuisploeg langszij via Plantic.

Young Boys Bern – Olympique de Marseille: 2-3
Marseille zorgde voor een spektakelwedstrijd op het veld van Young Boys Bern. De Franse club won met 2-3. Oruma en Niang zorgden voor de 0-2 ruststand. Young Boys kwam langszij via Raimondi en Yakin, maar tien minuten voor tijd scoorde Taiwo alsnog de 2-3. Mendoza kwam niet aan spelen toe.

Roda JC – Slovan Liberec: 0-0
Roda kwam thuis niet aan scoren toe tegen Slovan Liberec. De Nederlanders zullen volgende week dus moeten scoren in Tsjechië.