Haka sleept Scandinavische derby uit de brand

Truyens Himke

FC Haka Valkeakoski speelde gisteren in de Champions League voorrondes 2-2 gelijk tegen het Armeense FC Pyunik. Hierdoor stoten de Finnen door naar de volgende ronde nadat ze eerder de heenwedstrijd met 1-0 wonnen.

FC Haka speelt in de volgende ronde een Scandinavische derby tegen VÃ¥lerenga IF uit buurland Noorwegen. Hiervoor moesten de Finnen eerst en vooral voorbij het Armeense Pyunik geraken en dat deden ze ook.
Op eigen veld won Haka met 1-0 en uit speelden ze 2-2 gelijk, met één doelpunt meer stoten ze door.
Al was het bibberen tot het laatste moment voor zekerheid, reeds na drie minuten werd de thuisgoal van Juha Pasoja te niet gedaan. Na een mooie dribbel in de hitte van Yerevan zette Levon Pachajyan de 1-0 op het bord. FC Haka, niet aangeslagen van het doelpunt, domineerde de wedstrijd, maar kwamen niet tot scoren. Geheel tegen het spel in scoorde Pyunik voor de tweede maal, dit keer via Mamadou Diawara. Het was de eerste keer dat Pyunik initiatief toonde in deze wedstrijd en meteen 2-0 voor.
Hun vreugde was echter van korte duur, geen acht minuten later was FC Haka alweer virtueel geplaatst nadat Jarno Mattila de aansluitingstreffer tegen de netten legde.

Na de rust werd Pyunik verplicht om risico’s te nemen, de extra druk kende echter geen gevolg. Integendeel FC Haka kon nog vrij uitbreken en speelde zonder risico’s. Als in de 63ste minuut de Zuid-Afrikaan van Haka de 2-2 binnenschoot was de buit binnen.

De vorige maal dat FC Haka tegen een Noorse ploeg uitkwam, liep het niet al te best af. Vorig jaar in dezelfde ronde namen ze het op tegen Stabaek IF. Beide wedstrijden werden door de Noren met 3-1 gewonnen.
FC Haka aanvaller Toni Lethinen zint op wraak: “We hebben 2 slechte wedstrijden gespeeld tegen Stabaek, nu zullen we die Noren eens laten zien dat we beter zijn dan ze wel denken.”