Jacht op bevestiging en eerste puntenwinst

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Jacht op bevestiging en eerste puntenwinst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweede speeldag is Gent-Zeehaven, één van de 7 ploegen die won op de openingsdag, met rust. Dit weekend speelt Peruwelz zijn eerste competitiewedstrijd bij Lovendegem.
 
Duidelijk is ook dat enkele clubs die vorige week wonnen dit keer in rechtstreekse confrontaties punten zullen inboeten. Met andere woorden: het wordt een jacht op bevestiging terwijl de verliezers van vorig week naar eerste puntengewin streven. Voor dat bevestigen komt alvast de wedstrijd tussen URS Centre en SV Dikmuide in aanmerking. Eén van beide, of allebei, zullen moeten inleveren. Wellicht mikt Diksmuide op een puntendeling. Daarentegen is Centre vooral op eigen veld moeilijk te kloppen.
 
Voorlopige leider Sint Eloois-Winkel moet optornen tegen Evergem dat met revanchegevoelens aantreed. ,,We moeten een tweede nederlaag op rij vermijden’’, aldus Evergem-doelman Nick Heymans. ,,Vorige week speelden we een halfuur goed voetbal, maar kenden jammer genoeg een fatale terugval. Om diverse redenen draait het nog niet op het gewenste toerental. We moeten een tweede nederlaag bij Winkel voorkomen, anders bengelen we aan de staart van het klassement."
 
Het verrassende Oostnieuwkerke krijgt met WS Lauwe meteen een West-Vlaamse derby te verwerken. Eén zaak is zeker: Lauwe speelde vorige week een knappe partij en is zinnens dit te herstellen met man en macht. De thuisploeg mikt uiteraard op een 6 op 6.
 
Een Oost-Vlaamse derby is dan SV Oudenaarde dat op eigen veld WIK Eine ontvangt. Vorige week bleef Eine met lege handen zitten, Oudenaarde won op een diefje de partij op Zottegem. Nochtans speelde Oudenaarde een goede wedstrijd en zal dat ook willen etaleren voor eigen volk. De meeste kansen worden de thuisploeg toegemeten, maar Eine mag alvast niet onderschat worden.
 
Eendracht Aalter en Gistel zijn twee ploegen die vorig week op hun honger bleven zitten. Tegen het ,,zogenaamde’’ zwakke Gistel heeft de rood-witte thuisclub geen alternatief. Niet winnen betekent een blamage na de misstap bij Gent-Zeehaven. ,,De hoge verwachtingen bij de competitiestart werden niet ingelost", aldus Aalterse middenvelder Bram De Caluwé. ,,We hoopten op een 6 op 6. Gent veegde deze doelstelling van tafel. Vorige week speelden we te nerveus. Sommigen hadden ook last van de warmte. Die wedstrijd was trouwens een weerspiegeling van onze voorbereiding. Het lukte allemaal net niet.’’
 
,,We mogen niet denken dat het tegen Gistel een gezondsheidswandeling wordt. Die West-Vlaamse noodploeg zal allicht met 9 man achter de bal spelen. Aalter kan moeilijk het spel maken en dat zou een probleem kunnen worden. Vroeg scoren is het ideale scenario. In ieder geval mogen we de druk op onze groep niet sterker doen toenemen, want het bestuur mikt op een plaats bij de topvijf."
 
Voor Zottegem, vorige week onverdiende verliezer, wordt het weer een scherp duel bij Wevelgem City. Anderzijds kwam de West-Vlaamse thuisploeg glansrijk uit de startblokken. Het wordt meteen een tweestrijd op het scherp van de snee, vooral voor Zottegem dat anders onderaan blijft laveren.
 
VG Oostende en SV Rumbeke, twee recente verliezers,  duelleren evenzeer voor de eerste punten wegens een onvoldoende op de openingsdag. VG Oostende moet, als het zijn titeldromen wil warm houden, die thuiswedstrijd tot een goed einde brengen.
 
Tenslotte speelt SK De Jeugd Lovendegem gastheer voor Peruwelz, dat zijn eerste competitiematch speelt. Of het een voordeel is voor Lovendegem laten we in het midden. ,,Het punt dat we wonnen bij Lauwe kan van goudwaarde zijn ingeval we winnen van de Henegouwse bezoekers. Een 4 op 6 zou alvast een schitterende start zijn voor SK De Jeugd en het vertrouwen de hoogte instuwen’’, weet de Lovendegemse linkshalf Jurgen Van Duysen.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties