Real op zoek naar eerherstel in Barcelona

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Real op zoek naar eerherstel in Barcelona
Foto: © SC

Op de derde speeldag van de Primera División is het vooral uitkijken naar de prestatie van Real Madrid.  Na pijnlijke nederlagen tegen Celta de Vigo en Lyon  volstaat tegen Espanyol Barcelona alleen een klinkende overwinning.  Leukste affiches van de speeldag zijn de partijen tussen Atlético Madrid en FC Barcelona en tussen Valencia en Deportivo La Coruña.
 
Na de afgang tegen Lyon en de thuisnederlaag tegen Celta verwachten de fans van de Koninklijke en de Spaanse media een overtuigende prestatie van Real Madrid op het veld van Espanyol Barcelona.  Luxemburgo lijkt alvast niet van plan veel veranderingen door te voeren.  Alleen Gravesen verdwijnt uit de ploeg ten voordele van Pablo García, terwijl Baptista wellicht een meer aanvallende rol krijgt.  Tegenstander Espanyol lijkt stilaan de goede vorm te pakken te hebben en kijkt vol vertrouwen uit naar de komst van Real.  De Catalanen kunnen wel niet rekenen op Tamudo en Zabaleta (beiden geblesseerd) en Juanfran, die wegens een clausule in zijn contract niet mag spelen tegen zijn werkgever. 
 
FC Barcelona maakt de moeilijke verplaatsing naar Atlético Madrid.  De regerende landskampioen haalde vorig seizoen amper één op zes tegen Atlético.  Bij de thuisploeg raken Pablo en Petrov tijdig fit.  Het is opnieuw afwachten wie het vertrouwen krijgt in de aanval.  Torres blijft een certitude, alhoewel de international al 17 wedstrijden niet meer scoorde.  Barça-trainer Rijkaard kiest wellicht voor dezelfde elf die woensdag Werder Bremen versloegen. 
 
Openingswedstrijd van de speeldag is Valencia-Deportivo La Coruña.  Beide teams kenden een tegenvallend seizoen 2004-2005 en willen dit jaar absoluut beter doen.  Depor is met overwinningen tegen Atlético en Mallorca de competitie alvast goed begonnen.  Valencia-coach Quique Florés was niet tevreden over de prestatie van zijn ploeg tegen Real Zaragoza (2-2) en schudt zijn team voor de wedstrijd van vanavond dan ook serieus door elkaar.  Di Vaio en Raúl Albiol, vorige week nog in de basis, maken zelfs geen deel meer uit van de selectie en Cañizares verhuist naar de bank.  Nieuwkomers in de basiself zijn doelman Mora, Miguel en Villa, vorig weekend nog goed voor de late gelijkmaker tegen zijn ex-ploeg.  De bezoekers komen met aanvallende intenties naar Mestalla: coach Joaquin Caparros start vanavond opnieuw met Munitis, Valerón, Rubén én Tristán in de basis. 
 
Co-leider Celta de Vigo krijgt dit weekend mogelijk de kans om alleen aan kop te komen.  De promovendus ontvangt Racing Santander, dat zijn start helemaal gemist heeft. Bij de bezoekers is Antoñito vanavond wellicht de enige spits.  Óscar Serrano maakt mogelijk zijn debuut.  Bij Celta raakt Antonio Nuñez tijdig hersteld van de blessure die hij opliep tegen Real Madrid.
 
Villarreal moet op bezoek bij Cádiz, dat een goede indruk naliet tijdens de eerste twee wedstrijden.  Pellegrini kan mogelijk nog steeds niet rekenen op spelmaker Riquelme.  Mogelijk gunt hij enkele spelers rust met het oog op de wedstrijden van volgende week tegen Celta en Espanyol Barcelona.  
 
Betis Sevilla ontvangt Real Zaragoza, dat twee gelijke spelen behaalde in de eerste twee partijen.  De Andalusiërs starten vanavond met een sterk gewijzigd elftal.  Arzu, Óscar López en Xisco kampen met lichte blessures en ook Juanito, Rivas en Fernando verdwijnen mogelijk uit de basiself.  Joaquín dringt zelf aan op een speeldag rust, maar krijgt die waarschijnlijk niet.  Bij Real Zaragoza vervangt Valbuena de geblesseerde César in doel.  De veldspelers zijn wellicht dezelfde tien die vorige week Valencia in bedwang hielden.  
 
Osasuna ging in de Uefa-beker kansloos onderuit op het veld van Rennes.  Vanavond wacht met Sevilla, dat in Europa niet verder kwam dan een scoreloos gelijkspel tegen Mainz, opnieuw een moeilijke tegenstander.  Athletic de Bilbao ontvangt Málaga, dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste punten van het seizoen.  Nog in het Baskenland staat de wedstrijd tussen Alavés en Getafe op het programma.  Alavés speelde een sterke partij tegen Barcelona, maar kon vorige week tegen Real Sociedad niet bevestigen.  Getafe verraste met een vier op zes in de eerste twee partijen vriend en vijand. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties