Van Buyten scoort voor teleurstellend Hamburg

Anthony Van der Planken

Werder Bremen en Bayern München hebben op de vijfde speeldag van de Duitse Bundesliga gedaan wat van hen verwacht werd. Beide topteams wonnen van respectievelijk Dortmund en Hannover. Hamburg liet ondertussen dure punten liggen tegen Frankfurt.

Bayern München, straks tegenstander van Club Brugge in de Champions League, klopte Hannover 96 met 1-0. Martin Demichelis scoorde al heel vroeg de winnende treffer.
Bremen blijft wel in het spoor van Bayern. Thuis klopten de troepen van Thomas Schaaf Borussia Dortmund met 3-2. Voor Werder scoorden Klose, Klasnic en Micoud. De twee Borussische doelpunten kwamen van Ebi Smolarek.

Hamburg liet thuis punten liggen tegen Eintracht Frankfurt. Onze landgenoot Daniel Van Buyten leek vijf minuten voor het einde de beslissende treffer te scoren, maar in blessuretijd stelde Cha nog gelijk.

Stuttgart pakte ondertussen met treffers van Tomasson en Gomez z'n eerste zege van het seizoen. Thuisploeg Mainz scoorde wel nog tegen via Noveski.
Köln won dan weer thuis van Mönchengladbach, ook al met 2-1. Podolski en Schlicke brachten de thuisploeg 2-0 voor, maar Neuville scoorde nog tegen.

Bielefeld en Kaiserslautern speelden 0-0 gelijk. Ook Wolfsburg en Nürnberg geraakten niet verder dan 1-1.