Germinal Beerschot bestookt Uefa met projectielen

Jan Martynowski
| 0 reacties
Germinal Beerschot bestookt Uefa met projectielen
Foto: © SC

Germinal Beerschot besliste de Uefa officieel op de hoogte te stellen van het bombardement van het Kielse vak tijdens de wedstrijd in Marseille. De club stuurt een kilo projectielen naar de Uefa. Daaronder bevonden zich moeren, loden ballen, een mes, steengruis en batterijen.

 "Allemaal zaken die met de hand of via katapulten naar onze supporters werden gegooid, en die een aantal van die meegereisde fans verwondden", aldus Manager Van Beethoven op de officiele site van Germinal Beerschot. "We menen dat hier de wetten van het welvoeglijke ruim overschreden werden. Bovendien zal ons begeleidend schrijven vermelden dat de veiligheidsmaatregelen in het bezoekersvak ruim onvoldoende waren, en dat onze supporters zowel door de stewards van Olympique Marseille als door de Franse politie grotendeels aan hun lot werden overgelaten. Al die zaken willen we officieel aanklagen."

Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd blonk de Franse politie uit in het overtreden van regels, het willekeurig afranselen van meegereisde fans en het niet naleven van regels. Ondertussen zitten nog steeds vier Antwerpse fans in de plaatselijke gevangenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties