Michael Skibbe nieuwe coach van Leverkusen

Ruben Verhaeghe
| 0 reacties
Michael Skibbe nieuwe coach van Leverkusen
Foto: © SC

Bayer04 Leverkusen heeft eindelijk een nieuwe coach aangetrokken. Zijn naam? Michael Skibbe. Skibbe vervangt Klaus Augenthaler, die op 16 september werd ontslagen. De nieuwe trainer zal zondag om 12u voorgesteld worden aan de pers.

Michael Skibbe trainde het voorbije seizoen de Duitse nationale min-18-jarigen. Nu hij Leverkusen gaat trainen, kan hij die job vanzelfsprekend niet verderzetten. De 40-jarige voetbaltrainer heeft al heel wat ervaring met topspelers. In 2002 begeleidde hij als assistent-trainer van Rudi Völler de Mannschaft naar een vice-wereldtitel op het wereldkampioenschap in Japan. Toen Völler na Euro 2004 het commando over de nationale ploeg in de handen van Klinsmann liet, trad ook Skibbe af als assistent-coach. 

Skibbe stond al een tijdje hoog op het verlanglijstje van manager Holzhäuser want hij wilde het gouden duo Völler-Skibbe van weleer graag in zijn ploeg hebben. Toen Völler bekendmaakte slechts als interimcoach te willen fungeren en dan meteen weer zijn functie als sportdirecteur wilde hervatten, deden al snel meerdere namen de ronde als eventuele vervangers van Augenthaler.

De absolute topfavoriet van de manager was de Deense nationale coach Morten Olsen, die nog steeds om een WK-ticket strijdt met Denemarken. Olsen kreeg echter net een contractverlenging als bondscoach aangeboden tot 2010 en weigerde het aanbod van Leverkusen. Uiteindelijk viel de keuze op Skibbe, die een contract tekende tot 2007.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties