Weer debutant bij Oranje, weer geen Van Bommel

Weer debutant bij Oranje, weer geen Van Bommel
Foto: © SC

Marco van Basten heeft in de loop van vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor de oefeninterland tegen Italië. Zoals dat bij van Basten past zijn er weer enkele opvallende aan- en afwezigen. 

Zo is bijvoorbeeld Ajax-verdediger Urby Emanuelson door Marco van Basten voor het eerst opgeroepen. De negentien-jarige linksachter doet het goed bij zijn club en dat wordt in de meeste gevallen door van Basten beloond met met een selectie voor Oranje. Uitzondering op die regel is misschien Mark Van Bommel. De middenvelder van Barcelona speelt steeds beter en beter, maar grijpt al een tijdje naast een selectie voor het Nederlandse nationale elftal. Ook Edgar Davids is er niet meer bij. Hij werd de vorige keer geselecteerd omdat Philip Cocu toen geschorst was. Nu die laatste weer van de partij is valt Davids uit de boot. Arjen Robben sukkelt weer met zijn lies en is er dus ook niet bij. Ook Roy Makaay werd niet geselecteerd. De spits van Bayern München weet blijkbaar het doel niet meer staan en dat is ook van Basten niet ontgaan. Romeo Castelen van Feyenoord en Joris Mathijsen van AZ maken na een halfjaar hun rentree bij Oranje. 

De volledige Nederlandse selectie ziet er als volgt uit: 

Doelmannen: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ)

Verdedigers: Urby Emanuelson, Nigel de Jong (beiden Ajax), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Joris Mathijsen, Ron Vlaar (beiden AZ), André Ooijer (PSV), Jan Kromkamp (Villarreal), Khalid Boulahrouz (Hamburger SV)

Middenvelders: Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder (beiden Ajax), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Denny Landzaat (AZ), Philip Cocu (PSV), George Boateng (Middlesbrough)

Aanvallers: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Romeo Castelen, Dirk Kuijt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties