Analyse KVSK United met bonus winterstop in

Niels Hendriks
| 0 reacties
KVSK United met bonus winterstop in
Foto: © SC

Analyse tweede klasse - Speeldag n°16

Leider KVSK United gaat met een mooie voorsprong de winterstop in. Zelf won het zijn partij tegen OHL, Kortrijk leed puntenverlies en Bergen kwam door de sneeuw niet in actie. KV Mechelen zakt naar een degradatieplaats terwijl Geel en KBHZ een klein sprongetje in het klassement maken.
 
Leider KVSK United won vorige week van concurrent Kortrijk en ook OH Leuven moest er dit weekend aan geloven aan de Gestelsedijk. United won met 2-0 dankzij twee doelpunten van Wouters Scheelen. Dit is meteen de eerste overwinning van de Noord-Limburgers tegen OHL in de vijf onderlinge ontmoetingen. OHL moest vier keer op rij op verplaatsing aantreden en behaalde hierin amper één punt op zestien. De Vlaams-Brabanders zakken dan ook naar een tiende plaats. KVSK United pakt na de eerste periodetitel nu ook de titel van herfstkampioen.
 
KV Kortrijk moet leider KVSK United voorlopig laten gaan, nadat het met de billen bloot ging in Lommel ging het 2-2 gelijkspelen bij Union SG. Hierdoor telt KVK vier punten minder dan United dat nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Voor de Brusselaars was dit al de zesde thuiswedstrijd zonder nederlaag. De topper tussen Bergen en Dessel Sport werd uitgesteld omwille van de sneeuw in het Charles Tondreau. Bergen telt zeven punten minder dan KVSK United maar kan tot op vier punten komen als het de inhaalmatch wint van Dessel.
 
VW Hamme is bezig aan een serieuze opmars en staat alleen op kop in de tweede periode. Op deze zestiende speeldag klopten ze KV Oostende met 3-4 en klimmen ze op naar een vierde plaats in het algemeen klassement. Deze zege is de vierde overwinning op rij en de zesde wedstrijd zonder nederlaag. Bij de kustploeg loopt het heel wat minder vlot, zij konden al vijf wedstrijden niet meer winnen en zakken naar een gedeelde zevende plaats. Opvallend is dat Oostende vier keer achter elkaar op eigen veld mocht aantreden maar dus geen enkele keer wist te winnen. Ook RS Waasland is al verschillende weken op zoek naar een overwinning aangezien het al drie keer op rij 1-1 speelde. Tegen Eupen werd het geen puntendeling, de ploeg van Michael Goossens ging met 0-1 winnen in het Waasland. Eupen springt hierdoor over Waasland naar een gedeelde vierde plaats.
 
Als je een blik werpt op het klassement zie je dat je de ene week op een degradatieplaats kan staan en enkele weken later al net onder de subtop kan postvatten. Hiervan is SK Ronse, dat zijn drie laatste partijen wist te winnen, het bewijs. Drie speeldagen terug stond Ronse op een zestiende plaats. Na de zes op zes tegen Bergen en Geel en de 3-4 overwinning van deze week tegen Deinze staat het al op een zevende stek. Antwerp leek bezig aan een opmars maar dankzij een tweede gelijkspel op rij staat de Great Old nog steeds op een gedeelde tiende plaats. Ditmaal geraakte het niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Virton, dat als rode lantaarn de winterstop in mag.

Verbroedering Geel won op eigen veld immers met 3-0 van Tubize. Geel komt dan wel van de laatste plaats af maar het telt nog steeds meer één punt meer dan Virton. KBHZ won in het Mijnstadion verdiend met 2-1 van KV Mechelen. KBHZ pakt zeven op negen en met nog twee thuismatchen in het verschiet is dit de ideale kans om achteraan weg te geraken. KV Mechelen zal met een slecht gevoel de winterstop ingaan. Malinwa staat immers op een voorlaatste plaats na deze nederlaag in Limburg. KVM heeft al zes matchen niet meer gewonnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties