Achtste finales in teken van de derby's

Kristof Blomme
| 0 reacties
Achtste finales in teken van de derby's
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond zijn er nog 16 ploegen die aantreden in de achtste finales van de Beker van België. Club Brugge en Anderlecht zijn er niet meer bij, zij werden in de vorige ronde uitgeschakeld door respectievelijk Zulte-Waregem en Verbroedering Geel. Deze twee ‘giant killers’ ontmoeten elkaar nu. Sint Truiden en Racing Genk vechten een Limburgs duel uit. Standard ontvangt op Sclessin Germinal Beerschot. Andere interessante partijen zijn AA Gent – Cercle Brugge, Beveren – Lokeren en Lierse – Westerlo.
 
Sint Truiden en Racing Genk onmoeten elkaar in een Limburgs derby. STVV heeft een slechte heenronde achter de rug, ze staan slechts voorlaatste. Genk draaide de laatste weken beter, waardoor ze aansluiting konden vinden met de top. De thuisploeg zal het moeten doen zonder De Condé die last heeft van de hamstrings. Daarnaast zijn ook de langdurig afwezigen Belic, Nys en Kalisa nog niet terug. Genk kan nog steeds niet rekenen op Claessens, Daerden en Cornelis. Stojanovic en Vandooren vallen dan weer naast de kern van vijftien.
 
Standard neemt het thuis op tegen Germinal Beerschot. De Luikenaars namen op de laatste speeldag voor de winterstop alleen de leiding in het klassement in handen. Germinal Beerschot is helemaal nog niet veilig met een vijftiende plaats. Dit weekend werd met 0-1 verloren van Charleroi. De Rouches kunnen niet rekenen op doelman Runje die een vinger brak. Olivier Renard neemt plaats tussen de palen. Bij de Ratten zijn Cavens, Josemar en N’Diéfi nog steeds out.
 
AA Gent ontvangt in het Ottenstadion Cercle Brugge. De Oost-Vlamingen kenden een goede seizoensstart, maar de laatste weken liep het minder goed, ondanks een overwinning tegen Standard. De troepen van Leekens bezetten de negende plaats in het klassement. Groen-zwart kende een vrij goede heenronde. Met een elfde plaats hoeven ze zich niet al te veel zorgen te maken. De thuisploeg start met dezelfde elf die op Zulte-Waregem gingen winnen. De bezoekers moeten het doen zonder Viane en Milosevic. Pinas, die kampt met een dijblessure, test nog voor de match.
 
Ook Beveren en Lokeren bekampen elkaar. De Ivorianen staan op een dertiende plaats. Onderin staat alles wel dicht bij elkaar. Lokeren staat zevende, waardoor ze het treintje met de subtoppers niet misten. Beveren kan nog steeds niet rekenen op Marco Né. Sanogo, Badjan en Lardenoit vallen af. Bij Lokeren is het de laatste match van trainer Muslin. Joao Carlos, Vukomanovic, Van HandenhovenGretarsson, Vidarsson, Doba en Milojevic zijn er niet bij. Drulic en Madi zijn nog twijfelachtig.
 
Lierse – Westerlo is de laatste confrontatie tussen twee eersteklassers. De Pallieters kenden een verschrikkelijke heenronde. Met negen punten tellen ze zes punten minder dan de voorlaatste in de stand. Er is nog veel werk aan de winkel voor René Trost. Westerlo deed het een pak beter met een vierde plaats. Zij staan op zes punten van leider Standard. Bij de thuisploeg is Timmermans out. Milenkovic, Vairelles en Dreesen zijn nog onzeker. Westerlo moet enkel Elejiko en Delen missen, Evens is weer paraat.
 
De match tussen Geel en Zulte-Waregem is zoals gezegd de match tussen de twee ‘giant killers’. Geel, dat volgend jaar mogelijk in derde speelt na vermeende omkoping, staat vijftiende in het klassement, één puntje voor het nummer laatst. Zulte-Waregem overtrof in de heenronde alle verwachtingen. Dury maakte van de West-Vlamingen een goed voetballende ploeg, met als resultaat een zesde plaats. Bij de thuisploeg is Van Diepenbeeck geblesseerd. Geudens, Mellemans en Coomans zijn twijfelachtig. De bezoekers moeten het nog doen zonder Merlier, Breleur en Vandendriessche. Salou, Van Nieuwenhuyze, Verschuere en Dupré zijn onzeker.
 
Moeskroen – Bergen is een Henegouwse derby. Moeskroen is in de onderste regionen van het klassement terug te vinden met een veertiende plaats. Bergen doet het goed in de tweede klasse. Zij staan derde. Een directe terugkeer naar de hoogste klasse zit er dus zeker nog in. Moeskroen kan niet rekenen op Luzi, Grimaldi, Fellahi en Siljak. Bij Bergen is iedereen fit.
 
De achtste en laatste partij gaat tussen Charleroi en Oud Heverlee Leuven. Charleroi won vorig weekend bij Germinal Beerschot, waardoor ze klommen naar de relatief veilige twaalfde plaats. Leuven staat voorlopig op de tiende plaats in de tweede divisie. De kloof met het nummer vier bedraagt slechts drie punten. Bij de Henegouwers is enkel Defays uitgeschakeld. Leuven kan op iedereen rekenen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties