Guillou: 'Beveren kan niet zonder mij'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Guillou: 'Beveren kan niet zonder mij'
Foto: © SC

Eind juni loopt de samenwerking tussen Jean-Marc Guillou en SK Beveren ten einde. De Waaslanders willen de club terug een eigen identiteit geven en spelers uit de eigen regio naar de eerste ploeg laten doorstromen. Maar volgens Guillou is dit dagdromerij. Hij wil verder met de club, maar wil zo snel mogelijk duidelijkheid in deze zaak. In een interview in GvA geeft de flamboyante Fransman ongezouten zijn mening over de toekomst van SK Beveren, met of zonder hem.
 
"Het zou een ongelofelijke stommiteit zijn als Beveren niet voortgaat met mij. Zonder mij hebben ze geen project, geen kennis en geen middelen”, aldus Guillou. Beveren moet bovendien de voetbalacademie van Guillou nog 900.000 euro betalen voor 8 januari 2006, maar zonder een verdere samenwerking wil de Fransman daar niet mee voor opdraaien. “Ik weet hoe de club dat moet oplossen. Maar als ze na dit seizoen niet met mij willen verderwerken moeten ze zelf maar een oplossing zoeken.”
 
In een ploeg met talent uit de eigen regio gelooft Guillou niet. “Het is een nobel doel, maar zolang er geen bescherming van de jeugdspelers komt is het dagdromerij. Ik heb vel respect voor Frans Van Hoof en  Georges De Colfmaeker, maar ze  hebben geen voetbalervaring. Als het amateuristische beleid terugkomt speelt Beveren over drie jaar in vierde.”
 
Guillou zelf wil wel nog met Beveren verder werken. Hij is er zelf van overtuigd dat de club de Champions League kan halen. “We hebben eerst een overgangsfase met spelers uit de Academie en uit Europa. Dan stromen er weer talenten door uit Ivoorkust en kunnen we met de afgebouwde schuldenlast een ploeg uit bouwen. Als Beveren niet verder met me wil vind ik wel een andere ploeg. Maar ik heb sympathie voor de club en het zou me pijn doen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties