Interview "Ik ben gekomen om die titel te pakken"

Steven Bologne
| 0 reacties
"Ik ben gekomen om die titel te pakken"
Foto: © SC

Vierdeklasser Berchem Sport bereikte onlangs een akkoord met Rupert Suply, afkomstig van het Nederlandse Willem II. De talentvolle aanvaller moet na de winterstop de Berchemse aanvalslinie versterken in de race naar de titel in vierde nationale B. Redenen genoeg om de nieuweling even aan de tand te voelen.

door Steven Bologne

Vertel eens Rupert, waar heb je tot hiertoe overal gespeeld?

“Op achtjarige leeftijd heb ik voor het eerst mijn voetbalschoenen aangetrokken bij Lierse. Daar heb ik zo’n acht jaar gevoetbald tot ik de kans kreeg om als zestienjarige de overstap te maken naar Willem II.  In Nederland gaat het er tenslotte toch anders aan toe en daar wilde ik wel van proeven. Ik ben daar in totaal dus een kleine vier seizoen actief geweest. Na de winterstop heb ik dus voor Berchem gekozen, terug dichter bij huis.”

Hoe heb je het voetbal in Nederland ervaren? Is er een verschil met het “Belgisch” voetbal?

“De overstap naar Nederland bleek een uitstekende keuze. Alles is daar veel beter geregeld op alle vlakken. Wat mij erg opviel in Nederland is dat alles er veel meer op techniek en tactiek is gebaseerd. Voor een jonge speler zoals ik is dat natuurlijk veel beter. In Nederland heb je ook veel meer oud-voetballers in de jeugdopleiding en die brengen hun ervaring deels over naar ons in hun trainingen.”

“Ik denk dat wij als Belgen nog heel veel zouden kunnen leren van die Nederlanders. Zo waren bijvoorbeeld de meeste spelers in mijn team tweevoetig, daar werd best vaak op getraind.”

Heb je al successen behaald in je nog prille carrière?
 
“Bij de jeugd van Willem II heb ik twee bekerfinales gespeeld waarvan er één gewonnen. Bij Willem II heb ik in totaal twee jaar in de A-jeugd gevoetbald en bij Jong Willem II (beloften) eveneens twee seizoenen.”

Waar speel je het liefst, en het best?

“Mijn beste positie is op de flank, links of rechts: het maakt voor mij niet zoveel uit. Mijn voorzetten zijn goed langs beide kanten. In een vrije rol met bijvoorbeeld twee spitsen kom ik ook heel goed tot mijn recht door mijn snelheid.”

Jouw vader, Ignace Suply (ex-Beerschot en Berchem), heeft een Berchem verleden, heeft dat meegespeeld in je beslissing om voor Berchem te kiezen?

“Mijn vader heeft inderdaad een Berchem verleden, maar echt veel invloed heeft dat niet gehad hoor. Bovendien was het toch al een hele tijd geleden dat hij hier actief was. Berchem had interesse en bovendien is het een aantrekkelijke club met veel ambitie, net zoals ik. Vandaar dus de keuze.”

Wat weet je over Berchem en zijn entourage?

“Ik woon niet zo ver van het stadion, dus de club ken ik heel goed. Er zijn altijd veel supporters en er zijn zelfs verschillende websites, dat zegt genoeg over de club denk ik. Het voetbal leeft enorm hier en bovendien is het een enorm mooi en gezellig stadion.”

Wat zijn je ambities voor de nabije en verre toekomst?

“Ik wil terug hogerop, vierde klasse zal niet mijn eindstation worden. Maar eerst moeten we de titel binnenhalen, deze club heeft alles in huis om hogerop mee te doen. Ik ben naar Berchem gekomen om die titel te pakken, en dat zal ook gebeuren.”  [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties