Spaanse media vernietigend voor Kromkamp

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Spaanse media vernietigend voor Kromkamp
Foto: © SC

Anderhalve week nadat de Nederlandse verdediger Jan Kromkamp Villarreal inruilde voor Champions League-winnaar Liverpool heeft de Spaanse media zware kritiek op zijn verblijf in Spanje geuit. Vooral José Luis Lizarraga, hoofdredacteur van El Mediterraneo is in de maandageditie van zijn krant erg kritisch over zijn integratie en verblijf bij Villarreal.

"Vele mensen zijn van mening dat Kromkamp een miskoop geweest is. Niet zozeer vanwege zijn kwaliteiten, maar wel voor de hoge transfersom die Villarreal moest betalen aan zijn vorige club. Dankzij het snelle handen van Villarreal heeft het de speler vrij snel weer van de hand kunnen doen, waardoor hij uiteindelijk als weinig rendabele speler kan beschouwd worden. Kromkamp heeft met zijn westerse mentaliteit zich nooit kunnen aanpassen aan het Spaanse leven: het middageten om twee uur, het avondeten om acht uur, dat was voor Kromkamp wereldvreemd. Aan de taalbarrière heeft hij nooit gewerkt, zodat hij zich nooit heeft kunnen integreren in de selectie van Villarreal."

Het dieptepunt van Kromkamp's verblijf was volgens Lizarraga dat Kromkamp meerdere keren voor een thuiswedstrijd 's nachts het Hotel Intur Castellon verliet. "Dat is het hotel waar de selectie van Villarreal altijd de nacht doorbrengt om de wedstrijd van de volgende dag voor te bereiden. Buiten werd hij door zijn vrouw opgewacht en bracht hij de nacht bij hem thuis door. De volgende ochtend meldde hij zich dan doodleuk in het hotel aan en deed hij of zijn neus bloedde", aldus Lizarraga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties