Eendracht Opstal en Kampenhout delen de punten

Gentil Dossche
| 0 reacties
Eendracht Opstal en Kampenhout delen de punten
Foto: © SC

De eerste thuiswedstrijd in 2006 is voor Eendracht Opstal uitgedraaid op een 2-2 gelijkspel tegen SK Kampenhout al mocht de thuisploeg misschien iets meer aanspraak maken op de zege.
 
Eendracht Opstal kwam het snelst uit de startblokken en Omar Goundafi, vandaag op de rechterflank, zag zijn schot door Thierry De Greef weggewerkt (2de minuut). De thuisploeg nam het initiatief maar na een misverstand op het middenveld kwam de bal bij Hans Van Ostaede terecht die loepzuiver doorgaf aan Fiifi Solomon en de beresterke Kampenhoutse spits liet doelman Ivan Parijs kansloos. Opstal mocht zich gelukkig prijzen dat een loeier van dezelfde Solomon nipt naast suisde.

Even voor het halfuur creëerde de thuisploeg een eerste serieuze kans doch Steve Van Mieghem zag zijn vluchtschot, op aangeven van Joachim Vanhoomissen, net voor de lijn door Christophe Tack weggewerkt terwijl de opdrijvende Redwan Zeroual kort nadien in het zijnet besloot. Een doelpunt hing in de lucht en toen Joeri Weygantt een scherpe voorzet van Steve Van Mieghem niet kon vasthouden was Wouter Vaeyens er als de kippen bij om de rebound binnen te trappen, 1-1. Doelman Joeri Weygantt leek serieus van slag en moest ook een kanonbal van Jelle De Wilde lossen die door een verdediger in de voeten van … Jelle De Wilde werd gespeeld en deze aarzelde niet, doch nu was Weygantt wel bij de pinken.
 
Ook na de koffie bleef Eendracht Opstal aanvankelijk het commando voeren en net voor het uur werd het hiervoor ook beloond toen Jelle De Wilde een vrijschop haarfijn over de muur binnen krulde. Het nooit afgevende Kampenhout vocht zich terug in de wedstrijd en Ivan Parijs moest plat op een schot van Jochem Sueters, terwijl Davey Van Campenhout randje buitenspel mocht doorgaan maar naast knalde.
 
Op een doorbraak via het midden van Pieter Boentges moest Ivan Parijs in de voeten van de bezoekende aanvaller, doch toen Christophe Tack een vrijschop via de muur in doel zag verdwijnen was de Opstalse keeper kansloos. Toen Jelle De Wilde gekwetst uitviel, moest Opstal met 10 verder want alle wissels waren opgebruikt en Kampenhout rook nu zijn kans doch Kjell Cauwenberghs kopte een hoekschop nipt naast. Bij Opstal hielden ze de adem in toen Kenneth Aeyels zich in Davey Van Campenhout verslikte, maar gelukkig voor de thuisploeg kon Joachim Vanhoomissen, onbetwistbaar de beste speler op het veld, nog voor de lijn opruimen.
 
Zondag aanstaande trekt Eendracht Opstal naar Schoten terwijl Kampenhout gastheer is voor Dilbeek Sport. Beide wedstrijden beginnen om 15 uur. [KV]
 
Eendracht Opstal: Parijs, Goossens, Aeyels, Vaeyens, De Wilde, Van Mieghem (62’ De Valck), Christiaens (79’ Callaert), Zeroual (68’ Spillebeen), Goundafi, Ben Kouidar, Vanhoomissen

SK Kampenhout: Weygantt, Verbessem, Tack, De Greef, Solomon (46’ Van Campenhout), De Coninck (66’ Vervoort), Cauwenberghs, Van Ostaede, Sueters, Peeters (11’ Boentges), Verhoeven

Gele & rode kaarten:
15’ geel Omar Goundafi
18’ geel Kenny Verhoeven
79’ geel Nadir Ben Kouidar
88’ geel Wouter Vaeyens
 
Doelpunten
08’ 0-1 Fiifi Solomon
36’ 1-1 Wouter Vaeyens
59’ 2-1 Jelle De Wilde
74’ 2-2 Christophe Tack
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties