Redding KV Turnhout nabij

Steven Bologne
| 0 reacties
Redding KV Turnhout nabij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het vergaat derdeklasser KV Turnhout op financieel vlak niet zo goed. Na de bouw van een nieuw stadion liepen de kosten hoger op dan aanvankelijk gepland. “Indien we binnen de kortste weken geen oplossing vinden, dan dreigt de ondergang van de club”, weerklonk het uit de mond van voorzitter Joos Horsten enkele weken geleden. Vorig weekend liet de preses alvast weten een reddingsplan klaar te hebben.
 
Door het oprichten van een coöperatieve vennootschap, kortweg CV, ziet de club een uitweg in de hele miserie. Die vennootschap zou het stadion van de derdeklasser moeten kopen zodat KVT het kan leasen van de vennootschap onder de vorm van een "sale and lease back" constructie .
 
Bestuursleden en investeerders verzamelden een kapitaal bij elkaar dat geïnvesteerd zal worden in de CV. Om welke investeerders het gaat wou voorzitter Horsten op de persconferentie niet kwijt als zou het vooral gaan om bedrijfsleiders. “Onze club zal via deze constructie 25 jaar lang een vergoeding betalen aan de CV waarna het stadion uiteindelijk terug onze eigendom moet worden. We hopen enkel dat de stad hier zijn akkoord in geeft, want het stadion staat tenslotte op de gronden van de stad”, aldus voorzitter Horsten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties