Arsenal pakt punt in de slotfase

Dirk Pieters

Arsenal deed geen al te beste zaak in de race voor Europees voetbal. The Gunners kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel thuis tegen Bolton. De bezoekers kwamen al snel op voorsprong, maar in de slotfase kon Arsenal nog net de gelijkmaker scoren.

Bolton begon goed aan de wedstrijd en Arsenal-doelman Jens Lehmann moest al na één minuut ingrijpen op een poging van Kevin Nolan. Arsenal was gewaarschuwd, maar blijkbaar was dit niet genoeg. Na tien minuten mocht Nolan opnieuw aanleggen en deze keer liet hij Lehmann kansloos. Bolton 0-1 op het veld van Arsenal. De thuisploeg voerde het tempo op, maar zowel Henry als Gilberto Silva konden de gelijkmaker niet scoren. Iets over het halfuur voerde Arsenal een eerste wissel uit, Jose Antonio Reyes werd geblesseerd vervangen na een tackle van Abdoulaye Faye, Robert Pires kwam in zijn plaats.  Voor de rest gebeurde er weinig, zodat Bolton met een 0-1 voorsprong de rust in mocht gaan.

Arsène Wenger bracht in de tweede helft Fredrik Ljungberg in het veld. Arsenal nam wel het initiatief maar vertikte de kansen af te maken. Zowel Francesc Fabregas als Thierry Henry konden de netten niet doen trillen. Arsenal voerde in de laatste tien minuten de druk op en er volgde een resem kansen. Dennis Bergkamp en Robert Pires faalden in de afwerking. In de allerlaaste minuut lukte het dan toch. Gilberto Silva schoot de bal hard voorbij Bolton-doelman Jaaskelainen. [AN]