Van Gaal keihard voor zijn spelers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Gaal keihard voor zijn spelers
Foto: © SC

De 2-0-nederlaag van AZ Alkmaar bij Real Betis Sevilla gisterenavond in de Uefabeker, is bij AZ-coach Louis Van Gaal in het verkeerde keelgat geschoten. Vooral de manier waarop de tegengoals tot stand kwamen, ergerde hem mateloos.

Van Gaal zei dat AZ van zichzelf had verloren en niet van de tegenstander. "Die twee doelpunten hebben we weggegeven in cadeauverpakking", mompelde hij tegen het Nederlandse persbureau ANP. "Het wordt in de return erg moeilijk omdat we zelf niet hebben gescoord. Ik zie wel nog een klein voordeel. Slechter dan in deze wedstrijd kan het straks onmogelijk lopen. Dus het zal en moet wel beter gaan."

Van Gaal zag in Sevilla ook de bevestiging van wat hij al eerder vermoedde. Voor hem is het duidelijk dat een aantal spelers moeite hebben op een hoger niveau dan de Nederlandse Eredivisie. "Als het podium hoger ligt, kunnen sommige spelers daarop nog niet goed uit de voeten. Dit is de enige verklaring die ik voor deze nederlaag heb. Ik wil mijn spelers geen complex aanpraten, maar dit is wel de realiteit", aldus een bittere Van Gaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties