Aandacht gaat naar eindrondestrijd

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Aandacht gaat naar eindrondestrijd
Foto: © SC

De strijd om de eindronde staat centraal dit weekend. SW Harelbeke, de vijfde in de stand, is één van de teams die een plaats in de eindronde beoogd. Harelbeke neemt het op tegen Standaard Wetteren, een ploeg die het wel eens goed zou kunnen doen in de derde periode. Nog een andere ploeg die in aanmerking komt voor de eindronde is Sint-Niklaas, dat een moeilijke verplaatsing naar Cappellen voor de boeg heeft.

SW Harelbeke bevindt zich steeds in dezelfde zone van het klassement, maar wisselt toch veel van positie. De ene week de vierde plaats, de andere week de vijfde. Op dit moment staat Harelbeke derde. Om op die derde plaats te blijven zal Harelbeke moeten winnen van Wetteren. Geen makkelijke opdracht, want Wetteren zette in de tweede periode een sterke reeks neer. Bovendien werd ook de derde periode goed ingezet door een belangrijke overwinning te boeken tegen Sint-Niklaas. Wetteren heeft zich ondertussen opgewerkt naar de zevende plaats. De winnaar van dit duel zet dus een belangrijke stap richting eindronde.

Eendracht Aalst heeft de afgelopen weken goede zaken gedaan in de strijd om het behoud. Er werd 4 op 6 behaald in de wedstrijden tegen de rechtstreekse concurrenten en vooral de zege tegen Boom was van goudwaarde. Aalst staat wel nog altijd op de derdelaatste plaats. De achterstand op RC Mechelen bedraagt drie punten. Bevestiging in Torhout kan Aalst dus weer een hele stap vooruit helpen. Na de recente 1 op 9 zal de honger naar puntenwinst ook bij Torhout groot zijn.

SK Maldegem is gastheer voor Diegem. De gelijke spelen volgen elkaar op voor Maldegem. Vijf van de zes laatste wedstrijden eindigden voor Maldegem op een gelijkspel. Het is dus al geleden van de 15de speeldag dat Maldegem nog eens de drie punten kon pakken. Een overwinning is dus meer dan welkom. Dat geldt ook voor Diegem, dat het na de winterstop buitenshuis toch lastig heeft. Diegem haalde in de terugronde nog geen enkel punt op verplaatsing en wil daar nu verandering in brengen.

KV Turnhout is nog altijd op zoek zijn eerste zege in 2006. Op het einde van de tweede periode behaalde Turnhout geen al te beste resultaten, waardoor het voorlopig vrede moet nemen met een tiende plaats in de algemene rangschikking. De wedstrijd tegen SV Bornem is een mooie gelegenheid om nog eens de drie punten thuis te houden. Want bij Bornem gaat het ondertussen van kwaad naar erger. Bornem wist de voorbije zeven matchen niet te winnen en kreeg vorige week nog een 0-5 pandoering van Wetteren. Er zal dus snel een wederopstanding moeten komen, wil Bornem zich redden in derde klasse.

Cappellen moest twee weken geleden vrede nemen met een puntendeling bij Willebroek-Meerhof en zag daardoor leider Dender verder uitlopen. Cappellen telt nu vier punten achterstand op Dender. Indien Cappellen in de running voor de titel wil blijven, moet het dus winnen van Sint-Niklaas. FCN Sint-Niklaas gaat volop voor de derde periode en dan kan men zich dus geen tweede nederlaag op rij permitteren.

WS Woluwe komt dit weekend uit tegen RC Mechelen. Woluwe is een ploeg die het steeds moeilijk heeft in zijn thuismatchen. Er zit voor RC Mechelen dus wel iets in dit weekend. Nochtans staat Woluwe ook nog altijd dicht bij een plaats in de linkerkolom. Woluwe zegevierde in de heenmatch en zal daaruit zijn motivatie moeten halen. RC Mechelen doet er goed aan punten te pakken om uit het zicht van Eendracht Aalst te blijven.

Willebroek-Meerhof was na het gelijkspel tegen Cappellen meer ontgoocheld dan tevreden met de puntendeling. Willebroek-Meerhof zal dus nu de drie punten zeker willen thuishouden. Tegenstander van dienst is Rupel Boom, de laatste in de stand. In de strijd om het behoud is elk punt belangrijk en Rupel Boom zal zich na het verlies tegen Aalst weer zo snel mogelijk van die laatste plaats weg willen spelen. 

Met FCV Dender en Racing Waregem staan er twee clubs uit de top van de rangschikking tegenover elkaar. Waregem is bezig aan een vrije val en moet de vierde plaats nu al delen met Sint-Niklaas. Veel doet het er niet meer toe, aangezien Waregem toch al zeker is van deelname aan de eindronde. Dender zit op dit moment op schema wat de titelstrijd betreft, een nieuwe overwinning zou Dender uiteraard nog iets dichter bij die titel brengen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties