Middenmoot wenkt voor Lebbeke

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Middenmoot wenkt voor Lebbeke
Foto: © SC

RC Lebbeke kan dit weekend een goede zaak doen in de strijd om het behoud. Indien men een derde overwinning op rij kan boeken, komt Lebbeke wellicht weg van de degradatiezone. Tegenstander is Rode-Verrewinkel. Dilbeek, dat ook degradatiezorgen heeft, moet op bezoek bij Berchem.

Zaterdagavond speelt RC Lebbeke in eigen huis tegen de laatste uit de stand, Rode-Verrewinkel. Lebbeke kan door te winnen een 9 op 9 behalen wat een plaats in de middenmoot zou opleveren. Lebbeke lijkt dus eindelijk onderaan weg te geraken. Voor Rode-Verrewinkel ziet het er allemaal niet zo goed uit. Rode zorgde wel voor verdienstelijk verweer in de derby tegen Ukkel, maar raapte weer geen punten. Zo staat Rode-Verrewinkel nog steeds afgezonderd laatste. Een overwinning in Lebbeke is waarschijnlijk het enige dat de hoop op een verlengd verblijf in vierde klasse nog een (heel) klein beetje levend kan houden.

Kontich behaalde slechts drie puntjes in zijn laatste vier wedstrijden en is dus ook niet echt aan een denderende reeks bezig. Tegen Temse doet zich de gelegenheid voor nog eens drie punten te behalen. Temse kan de punten ook goed gebruiken. Het heeft immers maar evenveel punten meer dan ploegen als Lebeke-Aalst en RC Lebbeke. Een overwinning zou Temse op gelijke hoogte van Kontich brengen in de stand. Voor Kontich is het noodzakelijk om te winnen om de aansluiting met de subtop te behouden.

Grimbergen leed vorige week zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen en is weer onderaan terecht gekomen. Ook dit weekend gaat Grimbergen thuis aan de slag, tegen Opstal dit keer. Opstal zag vorige week tegen Londerzeel een mooie reeks afgebroken, maar staat door die reeks wel knap derde. Opstal heeft wel een match meer gespeeld dan Berchem. Tegen de betere ploegen kan Grimbergen, zeker in eigen huis, iets meer. De Brabanders hopen danook terug met een thuiszege te kunnen aanknopen.

Berchem verloor vorige week van Opwijk, waardoor deze zich tot periodekampioen kroonde. Berchem zal dus nu trachten in eigen huis de draad weer op te nemen. De drie punten zouden toch thuisgehouden moeten worden in de wedstrijd tegen Dilbeek. Voor aanvang van het seizoen zou deze wedstrijd een topper genoemd worden, maar Dilbeek zal het al lastig genoeg hebben om zich te handhaven in vierde.

Kampenhout is één van de vijf ploegen die reeds 27 punten wisten te behalen. Aan de winterstop geraakte Kampenhout in vieze papieren terecht. In de terugronde konden de spelers van Czerniatynski zich geleidelijk aan opwerken, maar uit de problemen zijn ze nog niet. Een overwinning zou dus best welkom zijn. Opwijk heeft uiteraard vertrouwen genoeg nadat het zich helemaal verzekerde van deelname aan de eindronde. Opwijk staat ook dicht bij de top van het klassement en kan de nog bestaande kloof misschien dichten door te winnen in Kampenhout.

Door de overwinning van Opwijk vorige week greep Verbroedering Meldert naast de periodetitel. Meldert is nu wel helemaal gelanceerd en lijkt zijn ambities dan toch nog te gaan waarmaken. De fusieclub wordt zelfs genoemd als gevaarlijke outsider in de titelstrijd. Nu zondag komt Wilrijk over de vloer. KFCO Wilrijk heeft geen al te beste uitreputatie en staat op dit moment op de voorlaatste plaats. Wilrijk heeft dus dringend punten nodig. Het spreekt voor zich dat het niet makkelijk zal zijn om die punten op het veld van Meldert, dat op kruissnelheid gekomen is, te gaan halen. 

Londerzeel won vorige week de topper tegen Opstal en behield zo zijn leidersplaats. Al heeft Ukkel wel een wedstrijd minder gespeeld. Ook deze week wacht Londerzeel een thuismatch. Lebeke-Aalst hoopt Londerzeel een hak te zetten in de titelstrijd. Lebeke-Aalst is zelf één van de vele ploegen die nog strijden om het behoud en zal dus geen cadeau's weggeven. 

De tweede in de stand, Ukkel, moet op bezoek bij Schoten. Ukkel blijft voorlopig in het spoor van Londerzeel en om dat zo te houden zal er wellicht ook dit weekend gewonnen moeten worden. Schoten staat nog net in de linkerkolom, maar is ook nog niet helemaal veilig. Schoten heeft amper twee puntjes meer dan de derdelaatste. In de thuismatchen doet Schoten het meestal wel goed en het zal trachten die lijn door te trekken naar de match tegen Ukkel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties