Lebbeekse zegereeks strandt in Opwijk

Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeekse zegereeks strandt in Opwijk
Foto: © SC

Niet alleen de neutrale toeschouwers waren het er over eens dat, na de wedstrijd van vandaag, beide ploegen een stuk van de koek verdienden. Opwijk toonde zich het sterkst bij de afwerking en kon zodoende het onterechte verlies uit de heenwedstrijd wegwerken. Rapide bracht, vooral in de eerste helft, het betere voetbal maar keerde puntenloos huiswaarts.
 
Reeds in de aanvangsminuut kreeg Dimitri Dhondt een mooie schietkans maar besloot veel te zwak in de handen van Gunter Magits en ook Vincent Stanus liet een kansje liggen. Nog voor er tien minuten op de stadionklok stonden knalde Lendert Putteman een metertje naast, terwijl Sander De Batselier zijn grote klasse toonde. Dimitri De Buyser trapte een hoekschop loepzuiver op het hoofd van Vincent Stanus maar, tot ontstentenis van het thuispubliek, had de 17-jarige Lebbeekse doelman een superreflex in huis. Gunter Magits had weinig moeite met een te zwak schot van Joris Cools. Midden de eerste helft stuurde Dimitri De Buyser magistraal Mike Van Laethem in de diepte. Sander De Batselier leek gevloerd, tot Jeff De Visscher het leder van de lijn wegveegde. Dimitri De Buyser bleef prachtige voorzetten afleveren en toen hij het hoofd van Lionel Heremans vond kon Opwijk aan het juichen (1-0 in de 26’).
Rapide vocht terug en wanneer Lendert Putteman en Wim Walschaerts een sterk nummertje over rechts toonden, bereikte Wim aan de eerste paal Joris Cools en die trapte de gelijkmaker op het bord (32’).
 
Zelfde scenario na de rust en ook de vrijstaande Nicky De Witte trapte te zwak in de handen van Gunter Magits. Raf Van den Broeck centerde naar Kamal Boujemaoui die met de borst de bal aflegde voor Dimitri De Buyser. De Opwijkse uitblinker knalde onhoudbaar binnen (2-1 in de 57’). Minder dan een minuut later had Gunter Magits een save in huis op een schot van Lendert Putteman. Raf Van den Broeck had, na een 1-2 met Mike Van Laethem, een open schietkans maar knalde nipt over. De klaarkijkende Preben De Leeuw schilderde een vrije trap op het hoofd van de vrijstaande Wim Walschaerts en de bordjes stonden in evenwicht (2-2 in de 68’). De Lebbeekse vreugde was van korte duur want, na een mistasten in de bezoekende verdediging, reageerde Kamal Boujemaoui het snelst en schoof de bal onder de grabbelende Sander De Batselier (3-2 in de 70’). Rapide trok massaal in de aanval maar kon geen doelrijpe kansen meer afdwingen. In de slotminuten glipte Mike Van Laethem tot twee keer toe door de mazen van de buitenspelval. Eerst verzuimde hij zelf af te werken en gaf te onzuiver door naar Kamal Boujemaoui. Bij de tweede open kans lag Sander De Batselier in de weg.
 
Door deze zege en, ondanks het puntenverlies voor de groene tafel in de wedstrijd tegen Dilbeek, blijft Opwijk netjes uit de greep van het peloton, terwijl Rapide terug enkele plaatsjes zakt. Zaterdagavond om 20u is Rapide Lebbeke gastheer voor KSV Temse, terwijl Opwijk zondagnamiddag naar leider Londerzeel trekt.
 
St. Paulus Opwijk
Magits, Camara, Spinoy, Stanus, Van den Broeck, Boujemaoui (85’ Lauwers), Pannecoucke, Heremans, Van Laethem, De Buyser (80’ Diaz Llano), Kidoda (64’ Buelens)
 
Rapide Lebbeke
De Batselier, Verhulst, De Visscher Jeff, Hauben, Mergan (76’ Scheerlinckx), Walschaerts, Putteman, Dhondt, Cools, De Witte (60’ Rosenilton), De Leeuw
 
Gele & rode kaarten:
36’ geel Mike Van Laethem
88’ geel Dimitri Dhondt
 
Doelpunten
26’ 1-0 Lionel Heremans
32’ 1-1 Joris Cools
57’ 2-1 Dimitri De Buyser
68’ 2-2 Wim Walschaerts
70’ 3-2 Kamal Boujemaoui
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties