Fiorentina en Roma ontlopen elkaar niet

Maarten Vandenabeele

Fiorentina en AS Roma geven elkaar geen duimbreed toe in de strijd om de vierde plaats. In Firenze bleef het bij een terecht gelijkspel, waardoor de Viola 1 punt voor de Giallorossi blijven.

Al na 2 minuten was de thuisaanhang aan het feest: Luca Toni, wie anders, stond op de goede plaats, 1-0. Een doelpunt met een reukje evenwel, want de spits stond wellicht buitenspel. De Romeinen waren meteen op achtervolgen aangewezen: in de 17e minuut kreeg Perrotta dé kans op de vroege gelijkmaker, maar hij raakte de bal slecht. Diezelfde Perrotta rukte zich de haren uit het hoofd toen doelman Lobont in de 36e minuut tot 2 keer toe een gemaakte goal uit zijn kooi hield.
Roma kwam als een wervelwind uit de kleedkamer. Taddei besloot op Lobont na mooi samenspel met Perrotta. Even later liet Taddei in extremis Kroldrup nog terugkeren en ontzetten. In de 72e minuut kwam de verdiende gelijkmaker er dan toch: Cufrè was het snelst bij de bal na een redding van Lobont, 1-1. Met het gelijkspel leken beide ploegen tevreden en in de slotfase namen ze geen risico's meer.

Chievo pakt de 6e plaats na 2-1 winst tegen Livorno. Amauri bracht de thuisploeg na 14 minuten op voorsprong. Op een voorzet van Luciano kopte hij tegen de dwarsligger maar de bal kaatste over de lijn terug op het veld: 1-0. Op enkele minuten van de rust, nadat de bezoekers al een poos sterker waren geworden, lobde Lucarelli de gelijkmaker over doelman Fontana. In de 2e helft besliste een omgezette strafschop van Obinna over winst en verlies: 2-1. Luciano kreeg nog rood op 7 minuten van het einde maar dat bracht de zege niet meer in gevaar.

Lazio en Empoli maakten er een aangenaam kijkstuk van dat eindigde in een 3-3 gelijkspel. De Biancocelesti namen een droomstart en leidden al na 8 minuten met 2-0. Pandev (foto) en Behrami scoorden de doelpunten. Empoli bleef in een goede afloop geloven en verminderde de kloof in de 25e minuut via Tosto. Na de pauze scoorde Tavano vanop de rand van buitenspel de gelijkmaker, maar Di Canio's doelpunt op 10 minuten van het einde leek de partij dan toch in het voordeel van de thuisploeg te zullen beslissen. In de toegevoegde tijd werd een voorzet van Buscè door Oddo echter in eigen doel gewerkt: 3-3.

Udinese behaalde een broodnodige overwinning tegen Parma. Di Natale en Felipe scoorden en zorgen ervoor dat de Bianconeri wat vrijer kunnen ademen. De Sanctis hield in de 2e helft een strafschop van Simplicio uit zijn doel.

De 3 laatste partijen eindigden allemaal op een 1-1 gelijkspel. Palermo klom via Caracciolo op voorsprong tegen Ascoli maar Foggia zorgde voor een puntendeling, enkele minuten nadat Codrea een 2e gele kaart had gekregen en de thuisploeg met zijn tienen verder moest. Reggina en Siena hielden ook elk een punt over na de wedstrijd van vandaag: op de 0-1 van Bogdani antwoordde Amoruso. Sampdoria raakte niet voorbij Cagliari: Castellini opende de score maar na de pauze legde Suazo de 1-1 eindstand vast.