Waarom zijn de licenties nog niet in orde?

Thomas Dubois
| 0 reacties
Waarom zijn de licenties nog niet in orde?
Foto: © SC

Acht clubs leven nog in onzekerheid rond hun licentie voor volgend jaar. Waarom is de licentie niet in orde? Het Nieuwsblad zette het even op een rijtje.
 
1. De eerste club die zich moet gaan verantwoorden is Beveren. Daar is er nog altijd een hetze aan de gang rond de 900.000 euro die Beveren nog steeds al dan niet moet betalen aan ASEC Abidjan. Ook wil de licentiecommissie meer duidelijkheid rond de vorming van het huidige bestuur nadat Guillou de club heeft verlaten.
 
2. Voor Germinal Beerschot is de licentie zo goed als binnen, zij moeten geen extra bewijsstukken binnenbrengen, maar enkel wat toelichting geven rond enkele onduidelijkheden.
 
3. Het dossier van La Louvière is nog steeds bij de commissie en nog in behandeling, daar is het nog niet duidelijk wat er allemaal ontbreekt.
 
4. Lierse moet enkel nog een bewijs binnenbrengen dat het wel degelijk de pensioengelden betaald heeft. Verder moeten ook nog de betalingsattesten getoond worden van lonen, bondstaksen, RSZ en BTW tot en met 31 maart laatstleden.
 
5. Bij Lokeren maken ze zich geen enkele zorgen. Volgens hen is hun dossier nog niet in orde omdat het gewoon wat later verstuurd is.
 
6. Bij Moeskroen is het nog onduidelijk welke trainer er nu juist het vereiste Pro-license diploma heeft. Verder zijn er nog onduidelijkheden rond het ontslag van ex-trainer Philippe Saint-Jean. En daarenboven is er nog een rechtszaak van voorzitter Van Daele tegen de manager van Luigi Pieroni.
 
7. Bij Roeselare kreeg enkel het stadion een onvoldoende, de tekortkomingen zouden normaal tegen 15 april opgelost moeten zijn.
 
8. Bij Zulte Waregem vallen ze uit de lucht dat de licentie nog niet in orde is. De licentiecommissie laat noteren dat ze nog in onderzoek zijn en dat het best kan dat er geen verdere toelichting meer nodig is. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties