Amateurs willen Vanden Stock als voorzitter

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Amateurs willen Vanden Stock als voorzitter
Foto: © SC

Wordt Roger Vanden Stock alsnog voorzitter van de Belgische voetbalbond? Als het van de amateurploegen afhangt wel. De Belgische provincialers hebben het niet voor Michel Preud'homme, de kandidaat van de Profliga, en willen Vanden Stock overtuigen om zich alsnog kandidaat te stellen. De amateurvereniging belooft dan al zijn stemmen aan de huidige voorzitter van Anderlecht te geven.

De amateurs zullen donderdag Vanden Stock vragen om alsnog zijn kandidatuur in te dienen. Ze garanderen hem dan alle stemmen. En dat kan beslissend worden, want de amateurs hebben 14 van de 22 stemmen binnen het Uitvoerend Comité van de bond. Genoeg dus om Vanden Stock bondsvoorzitter te maken.

De grote vraag is echter of Vanden Stock zelf wil.  «Ik weet dat er druk kan komen», zegt de voorzitter van Anderlecht in Het Laatste Nieuws. «Maar terugkomen op een beslissing, is niet mijn stijl. Ik blijf erbij dat de bondsvoorzitter iemand moet zijn die door alle geledingen van het voetbal gesteund wordt en dat is voor mij niet het geval. Ik zal proberen om de beste oplossing te vinden voor het geheel van het Belgisch voetbal.»

Als Vanden Stock niet wil, gaan de amateurs wellicht voor François De Keersmaecker, de vertegenwoordiger van derde klasse. Hij zou dan tegenover Michel Preud'homme komen te staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties