Osasuna kan Real in zware crisis duwen

Dave Sentobin
| 0 reacties
Osasuna kan Real in zware crisis duwen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend staat in Spanje de 35e speeldag op het programma. Met deze voorbeschouwing blikt VK vooruit op de wedstrijden van dit weekend. Osasuna neemt het in eigen stadion op tegen het grote Real dat slechts één punt meer heeft. Barcelona kan dit weekend misschien kampioen spelen als Valencia punten laat liggen tegen Alavés. In de Galicische derby strijden Deportivo en Celta om Europees voetbal.

Osasuna wrijft in zijn handen, want het ontvangt zondag het wankele Real Madrid. Het sterrenelftal van López Caro won vorige week moeizaam van rode lantaarn Málaga. De mannen van Aguirre zijn supergemotiveerd want nog nooit had een partij tegen de Koninklijke zo’n grote inzet: Champions League-voetbal. De ploeg uit Pamplona kan bij winst zelfs Real een voorronde eerder laten opdraven. Osasuna springt dan immers over de Madrilenen. Zowel Osasuna als Real blijven bij eventuele winst in de strijd voor de belangrijke tweede plaats op respectievelijk drie en twee punten.
 
Om die kloof te behouden en de druk op Barcelona hoog te houden, moet Valencia uiteraard zelf winnen van Alavés. De Baskische ploeg heeft dringend punten nodig om het behoud alsnog te verzekeren, maar de partij in Mestalla komt niet op het ideale moment. Valencia is in goeden doen en aanvaller Villa staat enorm scherp. Hij maakte vorige week tegen Athletic een hattrick in zes minuten. Hij scoorde dit seizoen al 22 keer, twee goals minder dan Eto’o.
 
Ook dit weekend kunnen heel wat ploegen nog wat punten gebruiken om in de hoogste afdeling te blijven. Betis en Athletic staan zaterdag in een onderlinge confrontatie tegenover elkaar. Athletic heeft twee punten meer dan de 18e in de stand, Alavés, en twee minder dan Betis. Voor beide ploegen zijn alle punten meer dan welkom voor een zorgeloos seizoenseinde. Cádiz heeft dan weer een veel moeilijkere opdracht. De gaditanos moeten leider Barcelona punten proberen te ontfutselen. De CL-finalist is mogelijk wel vermoeid na het zwaar bevochten gelijkspel van woensdag. Cádiz is de laatste weken aan een opmars bezig. De ploeg uit Andalusië haalde uit de laatste drie wedstrijden vijf punten. Cádiz staat op twee punten van de redding.
 
Zaterdag staat er ook een leuke derby op het programma. In de derby van Galicië ontvangt Deportivo buur Celta. De thuisploeg staat op vijf punten van de bezoekers, maar kunnen bij winst toch nog hopen op een rechtstreeks Uefa-ticket. Celta kon al twaalf jaar niet meer winnen in het Riazor-stadion. Celta hoopt daar zaterdag verandering in te brengen en kan dan zelfs op twee punten van de vierde stek komen. Als Depor verliest, is de thuisploeg zo goed als zeker uitgeteld voor de zesde plaats. Die zesde plaats is in handen van Sevilla. De Uefa-bekerfinalist speelt in Anoeta tegen Real Sociedad. De Basken staan op een vrij veilige twaalfde plek, maar kunnen altijd nog enkele puntjes gebruiken. Sevilla-coach Juande Ramos zal mogelijk enkele spelers rust geven na de zware wedstrijd van donderdag.
 
Getafe en Villarreal vechten zondag waarschijnlijk nog om de zevende stek, die recht geeft op deelname aan de Intertoto-beker. Getafe is de ploeg in vorm in de Primera División. De Madrileense ploeg behaalde maar liefst een 13 op 15 en scoorde twaalf doelpunten in vijf wedstrijden. De vraag is natuurlijk hoe el submarino amarillo reageert na de uitschakeling in de Champions League.Villarreal-coach Pellegrini liet de voorbije competitiewedstrijden zijn sterspelers aan de kant. Het is een maand geleden dat Villarreal nog eens een competitiewedstrijd kon winnen. Zondag is er ook nog de heruitgave van de bekerfinale: Zaragoza – Espanyol. De Catalanen wonnen die overtuigend met 1 – 4. De mannen van Lotina willen in La Romareda nog eens voor de volle buit gaan om de degradatie definitief te ontlopen. De maños zijn na de verloren bekerfinale volledig het noorden kwijt: 0 op 6.
 
Staartploeg Málaga verdedigt in eigen huis zijn eer tegen Racing. De ploeg uit Santander stelde deze week een nieuwe coach aan, Nando Yosu. Hopelijk voor Racing heeft de ingreep het gewenste effect. Racing heeft slechts een puntje meer dan Alavés. De eilandploeg Mallorca zit in even slechte papieren. De ploeg trekt naar het Calderón-stadion om Atlético partij te geven. De Madrilenen hopen nog altijd op Europees voetbal en mathematisch is dat nog zeker mogelijk. Ze hebben slechts twee punten minder dan Deportivo, de zevende in de stand. Die plek geeft recht op deelname aan de Intertoto.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties