Analyse SK Londerzeel neemt optie op titel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
SK Londerzeel neemt optie op titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door de verrassende nederlaag van Ukkel op Kontich is Londerzeel nu groot favoriet voor de titel. Meldert won van Berchem en is ook nog niet uitgeteld. Onderaan is de derde rechtstreekse daler nog niet bekend.

SK Londerzeel wou tegen Wilrijk bewijzen dat het weldegelijk wilt promoveren. Een strafschopdoelpunt leidde Londerzeel naar de overwinning. Door het onverwachte verlies van titelrivaal Ukkel, heeft Londerzeel al minstens testwedstrijden vast. Indien er volgende week niet verloren wordt op het veld van Dilbeek, kroont Londerzeel zich kampioen. Wilrijk mag zich gaan voorbereiden op een seizoen in eerste provinciale.

Ukkel ging dus met de billen bloot, want Kontich pakte zijn eerste zege in vijftien wedstrijden. Na nieuwjaar had Kontich nog niet gewonnen, maar dat lukte nu dus wel tegen Ukkel. Kontich behaalt drie gouden punten in de degradatiestrijd en de klacht tegen Kampenhout kan mogelijk het behoud opleveren. Al wordt het nog knokken tot de laatste snik. Ukkel ziet zijn titeldromen ineen stuiken. Enkel bij winst volgende week tegen Opwijk en bij verlies van Londerzeel kunnen er nog testwedstrijden uit de brand gesleept worden. Ook een scenario waarbij Londerzeel, Ukkel en Meldert met evenveel punten eindigen is nog mogelijk.

Grimbergen kon zich in eigen huis definitief redden, maar slaagde daar niet in. Tegen Lebeke-Aalst bleef Grimbergen steken op 1-1. Grimbergen staat nog altijd maar twee punten voor op Dilbeek en Lebbeke, maar toch is de kans klein dat er nog barragematchen gespeeld moeten worden. Bovendien krijgt Grimbergen volgende week Rode-Verrewinkel als tegenstander voorgeschoteld. Lebeke-Aalst staat na dit gelijkspel op een zucht van de periodetitel. Indien er volgende week niet verloren wordt van Kontich is deelname aan de eindronde een feit.

Schoten kende niet al teveel problemen met Rode-Verrewinkel en komt in de stand op gelijke hoogte van Grimbergen. Dat wilt ook zeggen dat Schoten zich wellicht wel zal verzekeren van het behoud. Rode-Verrewinkel kent zijn lot al langer.

Met de wedstrijd tussen RC Lebbeke en Dilbeek stond er een heus degradatieduel op het programma. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en zo blijven ze ook allebei in vieze papieren zitten. Lebbeke en Dilbeek hebben evenveel punten en zijn de voornaamste kandidaten om barragematchen te moeten spelen. Ze voelen ook terug de adem van Kontich in de nek. Er staat RC Lebbeke en Dilbeek nog een spannend weekend te wachten.

Verbroedering Meldert gaf afgelopen weekend Berchem partij. Meldert werd bij verlies uit de eindrondestrijd geslagen, maar faalde niet. Berchem mag de titel nu wel vergeten. Meldert daarentegen heeft nog steeds een waterkans. In ieder geval moet het dan volgende week winnen op Kampenhout. Berchem heeft nog een kleine kans op de eindronde.

SV Temse heeft in deze fase van de competitie niets meer te winnen. Kampenhout daarentegen is nog op zoek naar de broodnodige punten om zich te handhaven in vierde klasse. De wedstrijd tussen deze ploegen leek op een scoreloos gelijkspel te gaan eindigen, tot Temse nog met een laat doelpunt op voorsprong kwam. Kampenhout maakte zijn achterstand toch nog ongedaan met een strafschopdoelpunt. Voor Kampenhout wordt het volgende week een wedstrijd op het scherpst van de snee. Indien de club nog drie punten verliest, kan het wel eens moeilijk worden om de degradatie te ontlopen.

Zowel Opwijk als Eendracht Opstal kwam niet tot scoren. Zo behoudt Opstal zijn zesde plaats en zijn twee punten voorsprong op Opwijk. Opstal ziet wel zijn laatste kansen op deelname aan de eindronde teniet gedaan worden. Voor Opwijk, dat al enige tijd zeker is van zijn eindrondeticket, zijn deze wedstrijden overbodig.        

      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties