Analyse Slotspeeldag allesbepalend

Eddy Leysen
| 0 reacties
Slotspeeldag allesbepalend
Foto: © SC

In Bevordering C blijft de strijd zowel bovenaan als om de degradatie spannend tot op de laatste speeldag. Op de voorlaatste speeldag vielen toch enkele beslissingen.

Zo moet Lyra afhaken in de titelstrijd. De Lierenaars kwamen tegen Zwarte Leeuw niet verder dan een scoreloos gelijkspel en tellen nu vier punten achterstand op Verbroedering Meerhout. Meerhout won wel, met 2-1 tegen Bree, en beschikt over de beste papieren. Enkel Veldwezelt kan de Kempenaars nog de titel ontnemen, vermits zij twee punten achterstand tellen. Veldwezelt gaf overigens Millen de doodsteek door er met 2-3 te gaan winnen. Millen is nu zeker dat het volgend seizoen in provinciale moet aantreden.

Vorige week was ook al Olen veroordeeld tot degradatie. Dit Olen verloor tegen een andere degradatiekandidaat, Lichtaart, met 0-3. Ondanks deze zege blijft Lichtaart een degradatieplaats innemen en wordt het bang afwachten voor de slotdag. Hoogstraten kon rechtstreekse degradatie ontwijken, maar leed een 2-3 nederlaag tegen Tessenderlo. Op basis van gewonnen wedstrijden gaan zij Lichtaart vooraf. Maar de Aardbeienjongens zien zo wel Patro Maasmechelen over zich heen springen. Patro won met 3-1 tegen Heist en telt een punt meer dan het Kempische tweetal. Op de slotdag wordt beslist welke ploeg rechtstreeks degradeert en welke ploeg de eindronde om het behoud zal spelen.

Aarschot won van Berkenbos en ontloopt daardoor de degradatie. Mol-Wezel tenslotte, de winnaar van de tweede periode, bewees klaar te zijn voor de eindronde. De toekomstige ploeg van Patrick Goots won met 0-3 bij Spouwen-Mopertingen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga C

Nieuwste reacties