Supportersclubs KVSK United dreigen met ontbinding

Niels Hendriks
| 0 reacties
Supportersclubs KVSK United dreigen met ontbinding
Foto: © SC

KVSK United staat momenteel op drie punten van eerste klasse. Maar toch komen de supportersclubs in opstand. Het clubbestuur maakte immers bekend dat de clubkleuren vanaf volgend seizoen zullen veranderen in rood-zwart. 

Momenteel zijn de clubkleuren van KVSK United rood-groen-blauw-wit. Het is dus geen onlogische beslissing om hier iets aan te doen. De keuze van rood-zwart is bij de supportersverenigingen wel in het verkeerde keelgat geschoten. Het clubbestuur van de fusieclub beloofde echter inspraak van de supporters, die hierop het compromis rood-groen voorstelde. De beheerraad koos met meerderheid van stemmen (vier tegen drie) toch voor rood-zwart. 

De vier supportersclubs Green Lions, Groen Wit United, Northside United en SC Heuvelhof dreigen zelfs met zichzelf volgend seizoen te ontbinden als het bestuur niet wil plooien. Zo bezitten zij ondermeer nog duizende euro's aan fanartikelen die dan de prullenbak in mogen. Na de mogelijke titelwedstrijd bij OH Leuven zal er actie gevoerd worden. Het hoeft niet gezegd dat dit nieuws dan ook op een erg slecht moment komt. Maar de supporters zullen er uiteraard toch alles aan doen om hun club naar eerste klasse te schreeuwen, getuige hiervan zijn de 15 bussen richting Leuven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties