Analyse Seizoensanalyse Moeskroen

Thomas Dubois
| 0 reacties
Seizoensanalyse Moeskroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nummer veertien in de competitie, Excelsior Moeskroen heeft een bewogen seizoen achter de rug met zowel ups als downs. Bij momenten ging het van euforie naar wanhoop, denken we maar aan het behalen van de bekerfinale waarbij even later het bericht kwam dat de club de licentie niet zou krijgen. Inmiddels kreeg de club de licentie wel en kan het volop naar de bekerfinale van vanavond toeleven.
 
De club begon het seizoen met Geert Broeckaert als trainer. Dat was niet echt een succes, de eerste wedstrijd eindigde op een nederlaag. Moeskroen verloor met 2-0 tegen Club Brugge. Moeskroen werd in het begin van de competitie niet gespaard. Het duurde tot speeldag vier vooraleer ze in Moeskroen een overwinning mochten vieren. Tegen Westerlo werd het 1-0. Daarna volgden opnieuw drie nederlagen waardoor de ploeg in de onderste regionen van het klassement terechtkwam. Tegen La Louvière werd de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In een dolle drie minuten scoorde Moeskroen twee keer via Filekovic en Siljak.
 
Moeskroen slabakt verder en sprokkelt af en toe een puntje. Op 20 november kreeg het af te rekenen met de grootste nederlaag van de competitie, in het Roeselaarse Schiervelde eindigde de wedstrijd op een droge 5-0. Dat zorgde echter niet voor een negatieve sfeer, integendeel, de week erop won de ploeg met 3-6 in het Regenboogstadion. Nog eens twee weken later was het Moeskroen dat met 5-0 won, dit keer van Lierse.
 
In de tweede seizoenshelft ging het wat beter met de club. Moeskroen speelde gelijk tegen AA Gent en ging met 0-5 winnen op Westerlo. Moeskroen was duidelijk de ploeg van de uitersten en won later in de competitie nog een keer met nog grotere cijfers. Cercle Brugge ging met 6-0 ten onder. Moeskroen eindigde het seizoen op een veertiende plaats.

De club kende in de loop van het seizoen heel wat trainerswissels. Broeckaert die aan het seizoen begon ontgoochelde en werd al gauw vervangen door assistent-trainer Gil Vandenbrouck. Die deed dat met verve maar wou niet aanblijven omwille van gezondheidsredenen. Paul Put was ondertussen aan de deur gezet bij Lierse en kreeg een kans bij Moeskroen. Toen echter bleek dat z’n aandeel in de gokaffaire groter was dan verwacht kreeg hij meteen de bons. Opnieuw mocht Vandenbrouck invallen. En ook deze keer met verve, hij zorgde ervoor dat Moeskroen enkele jaren opnieuw in de finale staat van de Beker van België. De vorige keer dat Moeskroen in de finale stond was in het seizoen 2001-2002, toen verloor het met 3-1 van Club Brugge.
 
De meest regelmatige speler bij Moeskroen was doelman Luzi. Hij toonde waarom hij ooit nog derde doelman bij Liverpool was. Hij toonde zich zelfzeker en goed in de luchtduels. Hij bezit ook een stalen karakter waarmee hij maar al te vaak in de clinch ging met de eigen supporters. Op een bepaald moment ging het zelfs zo ver dat hij niet mocht starten omwille van een vete. Hoe dan ook redde hij dit seizoen heel wat punten voor de Waalse club. De terugkeer van Marcin Zewlakov was een goede zet van het bestuur, hij zorgde ervoor dat de club wat meer slagkracht vooraan kreeg. Ook de terugkerende Steve Dugardein speelde een sterk seizoen.
 
Wie ontgoochelde was Ermin Siljak, vorig seizoen scoorde hij bij z’n debuut aan de lopende band. Er werd dan ook heel veel van hem verwacht. Dat kon hij niet brengen waardoor hij in slechts vijftien wedstrijden aan de bak kwam.  
 
Als Moeskroen financieel gezond kan worden dan moet het in staat zijn om volgend seizoen minstens evengoed te doen als dit jaar en zeker beter, een plaats in de veilige middenmoot.

Morgen is het de beurt aan het nummer 13, Cercle Brugge.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties