Italië en Denemarken spelen gelijk

K M

Italië heeft in zijn openingswedstrijd tegen Denemarken op het Europees Kampioenschap voor -21jarigen 3-3 gelijkgespeeld. De Azzurrini stonden met de rust 3-1 achter, maar konden in extremis toch nog een punt uit de brand slepen.

Italië begon aanvallend aan de wedstrijd en dat werd na een kwartier spelen beloond. Alessandro Potenza verlengde een voorzet van Pasquale Foggia in doel en scoorde daarmee zijn eerste doelpunt ooit voor de -21jarigen. Halverwege de eerste helft kwam Denemarken langszij toen een hoekschop niet goed werd weggewerkt en Rasmus Wurtz trapte de bal binnen. In de 33ste minuut ging Gianluca Curci in de fout en ondanks dat Giorgio Chiellini de bal nog van de doellijn kon vegen, kon Thomas Kahlenberg de rebound in doel deponeren. De Denen gingen zelfs met een 3-1 voorsprong de rust in. Leon Andreasen trapte een vrije trap door een gat in de muur in doel. Even later kreeg Italië geen strafschop toen een schot van Potenza een Deense arm raakte.

Italië kreeg in het begin van de tweede helft een vrije trap maar de poging van Bovo werd van de lijn gehaald en de daaropvolgende poging van Rossina raakte de lat. Op het uur lag een vrije trap aan de basis van de aansluitingstreffer. Bovo schilderde de bal op het hoofd van de vrij gelaten Raffaelo Palladino die de kans niet liet liggen. Italië ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker en Denemarken kwam niet meer in het spel voor. De verdiende gelijkmaker kwam er echter pas in blessuretijd. Invaller Rolando Bianchi kreeg de bal van Palladino en knalde hem onhoudbaar binnen.