Roeselare met één been in volgende ronde

Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare met één been in volgende ronde
Foto: © SC

Roeselare is met verve begonnen aan z’n Europese campagne. De West-Vlaamse club begon met een 1-2 winst op het veld van het Macedonische Vardar Skopje. Het begon allemaal niet zo goed voor Roeselare dat al na 55 seconden op achterstand stond. Roeselare panikeerde echter niet en kon nog voor de rust twee keer scoren. De club heeft zo een goede uitgangspositie met oog op de terugwedstrijd op 27 juli op Schiervelde. 

Roeselare begon aan de wedstrijd in een 4-4-2-opstelling. Biebauw begon in de ploeg door een blessure van Sierens. Dufoor en Malki kregen de zware taak om voor de doelpunten te zorgen. Van de nieuwkomers stonden enkel Oyen en Peeters in de basis. Het Europese avontuur van Roeselare begon dramatisch. Davy Oyen stond ver uit positie en daar kon de rechterspits van Skopje van profiteren. Ristovski schoot de bal onder Biebauw in doel en tekende zo voor de 1-0. Roeselare kon daar weinig gevaar tegenover plaatsen, de ploeg van Dirk Geeraerd kreeg het balbezit, maar het was Vardar dat het meest kon dreigen via snelle tegenstoten.

Na iets meer dan een halfuur spelen kwam er na evenwicht in het spel ook evenwicht in de score. Een voorzet belandde tot bij de volledig vrijstaande Malki en die had maar binnen te koppen. Het belangrijke uitdoelpunt was een feit. Roeselare putte vertrouwen uit de gelijkmaker en kwam meer en meer opzetten. En dat leverde nog een tweede doelpunt op, Malki kon zich doorzetten op links, de bal dreigde even te ver van de voet te glippen, maar Malki kon toch nog voorzetten tot bij Oyen die de bal in het lege doel kon trappen. Twee kansen, twee doelpunten voor de Rodenbachzonen

De elf Belgen van Roeselare kregen ook het overwicht in het begin van de tweede helft. Heel geduldig speelde Roeselare de bal rond, wachtend op een gaatje in de Macedonische defensie. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Vardar Skopje beter in de wedstrijd. En dat leidde even na het uur tot een kans voor de Braziliaan van Vardar Skopje, Biebauw stond erbij en keer ernaar. Gelukkig voor hem ging de bal net naast. Fysiek kreeg Roeselare het wat moeilijker.
 
Heel af en toe prikte Roeselare tegen. Een sluwe voorzet van Tom Peeters kon net niet in doel gedevieerd worden door uitblinker Malki. Daarna bloedde de wedstrijd langzaam dood. Roeselare toonde zich uiteraard tevreden met de tussenstand, terwijl Skopje duidelijk een maatje te klein is voor het nummer twaalf van de Jupiler League jaargang 2005-2006. Op het einde van de wedstrijd kreeg Roeselare nog een uitstekende kans via Raeymaeckers na goed werk van Barbé, maar zijn schot ging net naast. Hoe dan ook, met een 1-2 einduitslag mag Roeselare terecht hopen op de volgende ronde. [AN]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties