Alle straffen in het Calciopoli-schandaal op een rijtje

K M
| 0 reacties
Alle straffen in het Calciopoli-schandaal op een rijtje
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond zijn de uitspraken gevallen in het Calciopoli-schandaal. In totaal stonden vier clubs en 25 personen terecht. Voetbalkrant.com geeft u een overzicht van de straffen die gegeven zijn. Iedereen heeft vijf dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen het vonnis.
 
Juventus Turijn: Naar de laatste plaats gezet in het seizoen 2004-2005 waardoor ze hun landstitel verspelen aan AC Milan. Ook de Scudetto van het seizoen 2005-2006 is men kwijt. Moet volgend seizoen aantreden in de Serie B met 30 minpunten. Voormalige directeurs Luciano Moggi en Antonio Giraudo worden beiden geschorst voor vijf jaar.
 
Fiorentina: Moet volgend seizoen aantreden in de Serie B met twaalf minpunten. Voorzitter Andrea Della Valle wordt geschorst voor 3,5 jaar, terwijl zijn broer Diego, die ere-voorzitter van de club is, geschorst wordt voor vier jaar.
 
Lazio: Moet volgend seizoen aantreden in de Serie B met zeven minpunten. Voorzitter Claudio Lotitio wordt geschorst voor drie jaar.
 
AC Milan: Verliest voor het seizoen 2005-2006 44 punten waardoor Inter de Scudetto van dat seizoen krijgt. Mag in de Serie A blijven, maar begint aan het seizoen met een handicap van vijftien punten. Vice-voorzitter Adriano Galliano wordt voor één jaar geschorst, terwijl official Leonardo Meani voor 3,5 jaar wordt geschorst.
 
Scheidsrechtercomitee: Aanduider Paolo Bergamo werd vrijgesproken, maar Pierluigi Pairetto wordt geschorst voor 2,5 jaar. Voorzitter Lullio Lanese wordt eveneens geschorst voor 2,5 jaar, vice-voorzitter Gennaro Mazzei voor één jaar, terwijl observator Pietro Ingargiola een waarschuwing krijgt.
 
Scheidsrechters: Massimo De Santis wordt voor 4,5 jaar geschorst en Paolo Dondarini voor 3,5 jaar. Pasquale Rodomonti, Paolo Bertini, Domenico Messina, Gianluca Rocchi en Paolo Tagliavento werden allen vrijgesproken. Lijnrechters Claudio Puglisi en Fabrizio Babini worden voor één jaar geschorst.
 
Italiaanse voetbalbond: Voorzitter Franco Carraro wordt voor 4,5 jaar geschorst terwijl vice-voorzitter Innocenzo Mazzini voor vijf jaar wordt geschorst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties