Toni en Fiorentina op voet van oorlog

Toni en Fiorentina op voet van oorlog
Foto: © SC

Donderdag verklaarde Luca Toni dat hij Fiorentina wil verlaten omdat hij zowel de Scudetto als de Champions League wil winnen. Fiorentina-voorzitter Diego Della Valle is het daar niet mee eens en liet duidelijk verstaan dat de topschutter van vorig seizoen niet eens moet denken aan een vertrek. Het niet mis te verstane antwoord van Toni liet echter niet lang op zich wachten en het minste dat gezegd kan worden is dat Fiorentina en Toni op voet van oorlog leven.
 
Della Valle: “Toni zal blijven waar hij is en dat is absoluut mijn laatste woord over deze zaak. Hij zal Firenze niet verlaten. In het moderne leven moeten contracten gerespecteerd worden en het wordt tijd om dat duidelijk te maken ook al is dat voor velen evident.”
 
“Het is het principe dat telt en zulke dingen mogen niet gebeuren bij Fiorentina. Het is tijd dat iedereen zich op het rechte pad begeeft. Er zijn 30 miljoen Italianen die leven met een minimumloon waarvan hun werk niet stabiel is. Toni is een kampioen, maar ook een jonge man met privileges. Hij verdient veel geld, maar dat brengt verantwoordelijkheid en plichten met zich mee.”
 
“Mensen in de voetbalwereld mogen niet denken dat alles voor het oprapen ligt en dat ze buiten de lijnen van het moraal mogen leven. Zeker in deze tijd waar de sport gebukt gaat onder de schandalen. Ook al heeft iemand mijn imago proberen te beschadigen, ik geloof dat regels moeten gerespecteerd worden. Dat zullen we ook doen met Toni. Wanneer ik terugkeer naar Italië, zal ik het team ontmoeten en hen dat uitleggen te beginnen met Luca.”
 
Toni: “Laten we moraliteit uit dit debat houden. Ik mag dan wel een contract hebben, maar het is niet juist dat mijn teammaten en ik gedwongen worden om te vechten in wat een verschrikkelijke campagne zal worden. Nu moeten we strijden om het behoud in de Serie A af te dwingen nadat we vorig seizoen zo hard gewerkt hadden om een plaats in de Champions League af te dwingen.”
 
“De spelers mogen niet de prijs betalen voor wat de directeurs gedaan hebben in het Calciopoli-schandaal. Deze hele situatie moet de club doen laten verstaan dat ze zelf moeten betalen voor hun fouten zonder het team erbij te betrekken.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties