Club krijgt 80 minuten les in nederigheid

Thomas Dubois

Roeselare heeft zondagavond provinciegenoot Club Brugge klein gekregen. Roeselare speelde vrank en vrij en kwam al vlug op voorsprong. Het diepte die voorsprong nog uit tot 3-0 waarna het controleerde. In de slotfase werd het nog eventjes spannend toen Club twee keer tegen scoorde maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Roeselare heeft meteen z’n eerste stunt in de hoogste klasse beet.

Club Brugge begon met de herstelde Salou in de basis, De Cock verloor meteen z’n plaats aan Priske. Bij Roeselare keek Vanderbiest geschorst toe van op de tribune, in zijn plaats speelde El Araichi. De wedstrijd kon niet beter verlopen voor Roeselare. Al na zeven minuten mochten de thuissupporters een eerste keer juichen. Na een verre ingooi van Oyen belandde de bal bij Vaesen die niet twijfelde en het leer tegen de netten joeg. Het werd een echte feestavond op Schiervelde want op het halfuur viste Stijnen de tweede bal van de avond uit z’n netten. Via een gelukje kon Malki afdrukken én scoren. Schiervelde barst uit z’n voegen.

Tussendoor kon een mak spelend Club Brugge geen antwoord bieden aan de felle organisatie van Roeselare. Salou vocht wel, maar stond er haast alleen voor. De verdediging acteerde als een zeef en de aansluiting vanuit het middenveld was nihil. Club kreeg één klein kansje via Balaban, zijn bal ging echter naast. Peeters had ondertussen ook al eens op doelman Stijnen getrapt terwijl een hoekschop van Smits op de lat valt. Club plaatst niets er tegenover, enkel een liftertje van Englebert kan nog enigszins voor gevaar zorgen.

Na de rust kwam er weinig beterschap in het Brugse spel, wat al vlug resulteerde in een derde doelpunt voor de thuisploeg. Opnieuw Vaesen tikte het leer tegen de netten. Club knock-out verklaard en klaar voor de slachtbank. Enkele wissels zorgden ervoor dat Club beetje bij beetje beter in de wedstrijd kwam. Vooral Yulu Matondo toonde zich bedrijvig. Het was hij die enkele minuten voor tijd de aansluitingstreffer kon scoren. Meteen het sein om er –eindelijk- opnieuw in te geloven. Club kon zelfs nog een tweede keer scoren via een heerlijk schot van Yulu Matondo.

Het mocht niet baten. Via een spannend slotakkoord van een aangename wedstrijd waarin de vele Club-supporters zich naar het einde toe eindelijk eens lieten horen kwam Club nog dicht bij een onverdiende gelijkmaker. Salou kopte nog op de paal en Daerden kon niet in doel verwerken zodanig dat Roeselare met de eerste driepunter van het seizoen het veld kon verlaten. Club heeft z’n eerste nederlaag beet en ziet het uitspook opnieuw opduiken.