Wie legt Bayern het vuur aan de schenen?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wie legt Bayern het vuur aan de schenen?
Foto: © SC

In het derde en meteen ook laatste deel van onze voorbeschouwing op de Duitse Bundesliga hebben we aandacht voor de titelpretendenten. Bayern is uiteraard zoals steeds weer de grote favoriet, maar met Hamburg, Werder Bremen en Schalke04 zijn er drie gevaarlijke outsiders aanwezig. 

Zoals we reeds gezegd hebben is Bayern München de grote titelkandidaat. Het gaat op zoek naar een derde opeenvolgende titel. Is Bayern verzwakt? Ons lijkt het niet echt, al valt het wel af te wachten hoe Magath en co gaan reageren op het vertrek van draaischijf Ballack naar Chelsea. Verder vertrok er geen noemenswaardige speler bij de veelvoudig Duitse landskampioen. Wat inkomende transfers betreft keek Bayern ook niet op een miljoen meer of minder. Het trok met onze landgenoot Daniël Van Buyten en de grote Duitse belofte Podolski twee spelers aan die beide 10 miljoen euro hebben gekost. Een streep door de Beierse rekening was wel het niet kunnen aantrekken van Ruud Van Nistelrooy. Die vertrok naar Real Madrid waardoor Bayern voorin het nog altijd met die andere Nederlander Roy Makaay zal moeten stellen, maar die lijkt stilletjes aan op zijn retour. Hoedanook heeft Bayern een ijzersterk team en zal het elftal dat hoger eindigt dan Bayern allicht de titel binnenhalen. 

Wie gaat Bayern eigenlijk het vuur aan de schenen leggen? De ploeg die daartoe het meest in staat toe moet worden geacht is Werder Bremen. Werder staat nu al enkele jaren bekend in de Bundesliga als een zeer attractieve ploeg. Het maakt heel veel doelpunten, maar krijgt er ook heel wat binnen. De verdediging moest dus worden versterkt en dat gebeurde ook met het aankopen van Mertesacker en Wome. Met een goede verdediging moet Bremen dus een titelkandidaat zijn. Dat bewezen ze ook al in de Liga Pokal waar ze in de finale met 2-0 wonnen van Bayern. De sterkte van Bremen zal dus wel eens te meer voorin liggen met het dodelijk efficiënte duo Klasnic-Klose. Aangever Micoud mag dan wel vertrokken zijn, maar Tim Borowski is zeker in staat om diens rol over te nemen en zelfs beter te doen. Verder vertrok bij Bremen ook nog supersub Nelson Valdez naar Dortmund, maar een aderlating mag dat niet zijn.
 
Ook een gevaarlijke outsider voor de titel is Hamburger SV. Zij moesten wel enkele belangrijke spelers laten gaan zoals Barbarez (Leverkusen) en Van Buyten (Bayern). Toch denken wij dat ook Hamburg zeker niet verzwakt is. Met Sanogo en Guererro kocht Hamburg twee efficiënte spitsen en met de komst van Vincent Kompany werd het vertrek van Van Buyten opgevangen. Vorig seizoen draaide Hamburg lange tijd mee bovenin, maar toen Rafael van der Vaart uitviel zakte het niveau van de ploeg van trainer Doll. Benieuwd of de kersverse aanvoerder van HSV nu wel een heel seizoen blessurevrij kan spelen en bijgevolg van zijn team een titelkandidaat kan maken. 

Schalke 04 wordt al jaar en dag als een van de grote titelkandidaten naar voor geschoven, maar keer in keer uit ontgoochelen de Köningsblauen. Schalke nam afscheid van Ebbe Sand en Van Hoogdalem. Voor de rest is enkel het vertrek van Poulsen naar Sevilla het vermelden waard. Wat de inkomende transfers betreft kunnen we kort zijn. Schalke trok twee noemenswaardige spelers aan. Halil Altintop komt zijn broer gezelschap houden in de Veltins Arena en Peter Lövenkrands had het bij de Rangers wel allemaal gezien. Of Schalke zich echt zal gaan manifesteren als een titelkandidaat betwijfelen we. De defensie staat er, maar creativiteit ontbreekt. Zeker als Lincoln zou uitvallen. 

Als u een van onze andere voorbeschouwingen hebt gemist, of u wil deze gewoon nog een herlezen klikt u op de desbetreffende links: 
Voorbeschouwing middenmoot
Voorbeschouwing degradatiekandidaten
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties