Manchester City wil weer Europa in

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Manchester City wil weer Europa in
Foto: © SC

Algemeen

Manchester City FC kijkt met frisse moed het seizoen 2006-2007 tegemoet. Bedoeling is het miserabel einde van vorig seizoen weg te vegen. Manager Stuart Pearce ging dus op zoek naar een leiderfiguur en lijkt die gevonden te hebben in de persoon van Richard Dunne. De 26-jarige Ier werd vorig seizoen verkozen tot meest verdienstelijke speler van de club en heeft ondertussen de aanvoerdersband overgenomen van Sylvain Distin. Het is niet altijd even makkelijk om als verdediger het voortouw te nemen, maar Dunne is ook polyvalent en kan naar voren geschoven worden. Een andere speler die vorig seizoen altijd bij de besten was, is Micah Richards. De youngster speelde zich al de kijker van andere clubs, maar bleef toch in Manchester. Het jeugdproduct van Manchester City scoorde vorig seizoen in de memorabele FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa. Door zijn laat doelpunt dwong Man City een replay af en in die replay werd de kwalificatie bewerkstelligd. Verder wordt er natuurlijk ook veel verwacht van Dietmar Hamann, die voor de neus van de Bolton werd weggekaapt. De supporters zullen ook kritisch toekijken of Georgios Samaras zijn geld waard is. Dabo en Corradi zijn twee andere veelbelovende spelers.

Mogelijk is het zwakste punt van deze ploeg de verdediging. Daar moeten natuurlijk ook enkele jongens ingepast worden. Het zal sowieso een tijdje duren eer iedereen op elkaar is ingespeeld. Dat is het nadeel van de vele transfers. Er zijn wel verschillende systemen mogelijk en door het grote aantal aanvallers is een 4-3-3 niet uit te sluiten. Dat zal ook voor het middenveld een aanpassing betekenen. Er zijn ook nog enkele spelers die kampen met blessures. De evolutie van die kwetsuren kan van groot belang zijn.

Ambities

In vergelijking met vorig seizoen koestert Man City dezelfde ambities: Europees voetbal halen. Het kan te hoog gegrepen zijn, maar City zal wellicht wel in de buurt komen. Twee jaar geleden eindigden de citizens na een dijk van een terugronde achtste. Vorig jaar was die doelstelling dus terecht. Dit seizoen ook, maar de club mocht op de transfermarkt niet stilzitten. City wil vooral beter doen buitenshuis. Van zijn laatste tien uitmatchen in de competitie won Manchester City er slechts één. Buitenshuis waren de prestaties rampzalig en dat moet nu rechtgezet worden.

Transfers

Stuart Pearce had veel werk voor de boeg de afgelopen zomer om genoeg kwaliteit binnen te halen. Hij moest immers van een ploeg die 15de eindigde een ploeg maken die binnenkort mee kan strijden voor een plaats in Europa. De gehuurde spelers Kiki Musampa en Albert Riera werden teruggestuurd. De Vlieger ging naar Zulte Waregem en ook Sommeil, Bischoff, Haapala, Bermingham, Croft, Flood en James verlieten Manchester City. In hun plaats kwamen Hart, Isaksson, Trabelsi, Dabo, Hamann, Corradi en Dickov. Deze spelers zouden komend seizoen een meerwaarde moeten kunnen bieden aan Man City. Op uitzondering van Hart dan, want dat is een transfer voor de toekomst. In doel is Isaksson een waardige vervanger voor James en velen denken zelfs dat de Zweed al beter is. Dietmar Hamann is natuurlijk een grote naam en hij moet mee de lakens uit delen in het middenveld. Paul Dickov weet al wat het is om voor Manchester City te spelen. City lijkt serieus versterkt uit de transferperiode te zijn gekomen en dat was ook nodig. Of dit voldoende zal zijn om de ambities te realiseren, blijft een open vraag. 

Voorbereiding

In de voorbereiding maakte de ploeg een trip naar China om daar tegen plaatselijke clubs een tornooi af te werken. Tegen Shanghai Shenhua werd er gewonnen, maar in de finale ging City tenonder tegen Kashima Antlers. Daarvoor speelde City tegen enkele Engelse clubs uit lagere divisies. De voorbereiding werd wel met min of meer een valse noot afgesloten door de 0-1 thuisnederlaag tegen Porto. Maar uit de voorbereiding van Manchester City kan men niet veel afleiden.

Voorspelling

Manchester City heeft de nodige kwaliteiten in huis om in de linkerkolom te eindigen. Mogelijk zal City zwalpen tussen de subtop en de middenmoot. Na het halen van de kwartfinales vorig jaar in de FA Cup, is die droom ook weer aangewakkerd.

Premiership: 10de of 11de plaats
League Cup: kwartfinale
FA Cup: halve finale 
 
            
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties