Verheyen: 'Ik voel me als een kind in Plopsaland'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Verheyen: 'Ik voel me als een kind in Plopsaland'
Foto: © SC

Deze week verscheen in P-magazine een uitgebreid interview met Gert Verheyen. Verheyen stopte aan het einde van het vorig seizoen met voetballen en is nu trainer van de beloften bij zijn Club Brugge. Uit het artikel blijkt nog maar eens wat de waarde van Verheyen was voor Club Brugge en het Belgisch voetbal. We pikken er enkele quotes uit.
 
Verheyen stopte vorig seizoen omdat hij naar eigen zeggen geen plezier meer kon beleven aan het spelletje: “Op den duur kwam er zo veel druk en verantwoordelijkheid bij kijken dat ik niet meer ontspannen kon spelen. Als mensen van het bestuur voor een wedstrijd de kleedkamer binnenkomen en zeggen dat de ontwikkeling of zelfs het voortbestaan van de club in gevaar komt bij verlies… Tja, dat gaat wegen.”
 
Een andere anekdote komt er vanuit z’n relatie met Sollied die hem destijds z’n kapiteinsband afpakte. Sollied legde hierbij uit hoe een viermansverdediging moest spelen. Eerst vertelde hij hoe je moet verdedigen tegen een spits, daarna tegen twee en tenslotte tegen drie. “Tegen drie spitsen verdedigen is het makkelijkst”, vond Sollied. Verheyen vroeg toen: “Waarom spelen wij dan met drie spitsen?” Waarop Sollied kwaad werd en zei: “Omdat wij beter lopen dan de andere ploegen.” Einde discussie.
 
Als beloftentrainer kiest hij voor de professionele aanpak en schuwt het hard werken niet. Al zijn nog niet alle opofferingen achter de rug. “Ik heb een keer vermoeid op het trainingsveld gestaan en slaagde er niet in om alles in het oog te houden, verbaal bij te sturen én de spelers individueel te beoordelen. Daarbij klopte één van mijn oefeningen niet en dat hadden de spelers meteen in de gaten. Ik heb het mogen horen!”
 
Over het algemeen is hij tevreden met z’n nieuw leven. “Ik hoef niet meer op tijd naar bed, ik moet niet meer letten op wat ik eet en drink… Ik voel me zoals een kind in Plopsaland.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties