Zwarte dag voor het Zweedse voetbal

Zwarte dag voor het Zweedse voetbal
Foto: © SC

De stadsderby tussen Hammarby en DjurgÃ¥rden in het Söderstadion is gisterenavond is compleet uit de hand gelopen. Tijdens de eerste helft werd een lijnrechter door een projectiel op het achterhoofd geraakt. Hij kreeg onmiddellijk verzorging en het scheidsrechterstrio onder leiding van Martin Ingvarsson legde de wedstrijd enkele minuten stil en verliet zelfs het veld. 

Bij de rust stond Djurgården al 3-0 voor. Goals waren er van Lance Davids, Mattias Jonson en Jones Kusi Asare. Beide ploegen hebben Stockholm als basis en zijn grote concurrenten van elkaar.

Met amper tien minuten gespeeld in de tweede helft liep de situatie helemaal uit de hand. Een massa Bengaals vuurwerk werd afgestoken vanaf de noordtribune, waar de fans van Hammarby zaten, richting het speelveld. 
Scheidsrechter Ingvarsson besloot daarop dat de situatie te gevaarlijk werd en besloot om de match te stoppen. De politie kon de veiligheid van de supporters en spelers niet langer garanderen.
 
De trainer van Djurgården, Kjell Jonevret, was danig onder de indruk van de gebeurtenissen. “Ik was bang ja, het ging allemaal zo vlug dat we niet echt goed zagen wat er allemaal gebeurde rondom ons”, aldus Jonevret.
De assistent-trainer van Hammarby, Anders Ã…hlund: ”dit was een kleine kliek idioten die alles voor ons de club en de echte fans in de war schoppen”.  Ook de spelers van Hammarby waren tegelijkertijd woedend en verward. 

Commentaren in de kleedkamer liepen gingen van “dit is waanzinnig, waarom laten ze ons niet proberen om het resultaat te keren?” tot “de match moet stilgelegd worden en Djurgården moet de winst krijgen”.
 
De Zweedse Voetbalbond (SvFF) stelde ondertussen een onderzoek in en zal vermoedelijk in de loop van volgende week een uitspraak doen. Verwacht wordt dat het resultaat van 3-0 in het voordeel van DjurgÃ¥rden zal behouden blijven. Hammarby riskeer ook puntenaftrek en mogelijk de verplichting om een of meerdere wedstrijden achter gesloten deuren, zonder publiek te moeten spelen, volgens woordvoerder Sune Hellströmer. 

Foto's: Scanpix
 
 
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties