België -19 wint van Canada -20

Mario Lelievre

De -19-jarigen van België wonnen zaterdagavond met 2-1 van Canada. De Canadese -20-jarigen kwamen reeds na dertien minuten op voorsprong via Will Johnson, het enige wapenfeit van de Belgen in de eerste helft was een bal van Michael Kone op de paal. De tweede helft was niet veel soeps tot David Pollet in de drieënzeventigste minuut de jonge Duivels langszij bracht. Het laatste kwartier was volledig voor de Belgen met nogmaals een bal van Pollet op de lat en net over doel. In de slotminuut kreeg België terecht een penalty toegewezen, die omgezet werd door de kleine Vittorio Villano. Eindstand België-Canada op Staaien, met de plaatselijke derde doelman Simon Mignolet tussen de palen, 2-1.