Interview Reacties trainers na KVM-Dender

Bart Hermans
Reacties trainers na KVM-Dender

Na de wedstrijd was voetbalkrant aanwezig op de persconferentie. We noteerden de volgende reacties van de trainers:

Jean-Pierre Van de Velde(Dender):

“Wij hadden zes op zes en Mechelen vier op zes geloof ik. Dan weet je als je in Mechelen komt spelen , publiek erachter, goede spitsen eigenlijk een goed ploeg in het totaal dat het niet gemakkelijk wordt. We hadden eigenlijk de pech vorige week dat Van Geem uitviel door een onschuldige kwetsuur en dan moet je een keuze maken, ofwel blijf je trouw aan je 4-4-2 concept of spelen met een versterkt middenveld? Je ziet dat we het de eerste 20 minuten moeilijk hebben , daarna komen we beter in de wedstrijd en speelden de spelers zoals ik het vroeg. Ik had gevraagd aan Van Hemert om druk te zetten op Vanbelle en op een zeker moment heb je dan geluk. Het doorschuiven van Roel(Van Hemert) was begenadigt en hij krijgt de bal mooi in de loop en speelt dan mooi Gunther (Thiebaut) aan en 0-1. Een beetje tegen de gang van het spel in maar ik vond wel dat we aan het verbeteren waren. De tweede helft begint en we krijgen direct weer een goed kans via Van Hemert. Het kon zo 0-2 zijn en dan was de wedstrijd wel gespeeld. We hebben ons geweerd, we hebben gedaan wat we moesten doen. Ik vind het spijtig van die terugspeelbal bij 1-1 maar het is een logische uitslag."

Peter Maes(KV Mechelen):

"Ik kan me wel verzoenen met een gelijkspel, als je ziet op welke manier we op achterstand komen. Ik vond ons de eerste vijfendertig minuten enorm goed spelen, heel goed tussen de lijnen spelen , heel balvast. Het beste wat ik tot hiertoe gezien heb. Maar dan krijg je dat doelpunt binnen , dit was natuurlijk een donderslag voor de groep en ze zijn dit eigenlijk niet meer te boven gekomen. Daarna was het pompen of verzuipen . Je vergeet dan waar je goed in bent, hetgene wat we de eerste veertig minuten gedaan hebben. We komen dan op een gelijkspel en dan kunnen we weeral verder. Ik ben heel content met wat ik gezien heb in de eerste veertig minuten maar je ziet dat er nog steeds dingen in het spel sluipen die er heel lang hebben ingezeten hier. En dat sommige spelers altijd nog de neiging hebben om altijd achteruit te spelen in plaats van vooruit. Het doelpunt van hen was daar een voorbeeld van. Een gast van Negentien jaar moet soms nog eens serieus op zijne bek gaan wil hij iets leren. En ik denk dat hij vandaag wel echt iets geleerd heeft. Wesley heeft tot hiertoe heel goed gespeeld , heel veel progressie gemaakt maar soms kan het eens minder gaan en dat moeten we accepteren. We hebben nog altijd geen enkele wedstrijd verloren , we houden ons staande met deze jonge groep. Op zulke fases merk je dat we leiden aan een gebrek aan maturiteit. Rome is ook niet op een dag gebouwd , we gaan stap voor stap verder en deze stap is ook weer genomen tegen een redelijk goede ploeg. Ik vond ze vandaag echt wel niet imponerend. Wij hebben de volledige wedstrijd gedomineerd maar we hebben de wedstrijd weggegeven door de slordigheden die er waren. We zullen nog wel wedstrijden verliezen maar het belangrijkste is dat er een basis gecreëerd wordt en dat men overeind blijft en we zullen er de volgende wedstrijden voor blijven gaan."