Boom en Berchem kunnen zich testen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Boom en Berchem kunnen zich testen
Foto: © SC

De derde speeldag heeft enkele mooie affiches in petto. Promovendus Woluwe-Zaventem gaat op bezoek bij Rupel Boom, dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste punten. Opwijk trekt met het maximum van de punten naar Berchem. Leopold Ukkel speelt voor het eerst zijn thuismatch op zaterdag. 

Rupel Boom kende een ongelukkig seizoensbegin. Boom trof meteen sterke ploegen als Bornem en Opwijk, al verandert dat weinig aan het feit dat 0 op 6 een ondermaatse prestatie is die de ambities van Boom niet weerspiegelt. Boom kan zich herpakken tegen Woluwe-Zaventem. Ondanks het gelijkspel tegen Temse zit Woluwe-Zaventem nog vol vertrouwen. Al deze gegevens kunnen wel eens resulteren in een mooie wedstrijd.

Berchem boekte vorige week zijn eerste overwinning van het seizoen op het veld van SK Kampenhout. Nu kan Berchem dus de nederlaag tegen Dilbeek achter zich laten. De volgende klip heet Opwijk, dat ook dit seizoen over een goede ploeg lijkt te beschikken. Verbroedering Meldert en Rupel Boom werden in ieder geval al opzij gezet. Ook Berchem-Opwijk is een leuke affiche met twee ploegen die capabel zijn de toeschouwers te bekoren.

SV Temse ontvangt zaterdag al SK Kampenhout. Voor Temse een mooie gelegenheid om voor het eerst dit seizoen de drie punten te pakken. Temse moet toch vertrouwen geput hebben uit het gelijkspel tegen Woluwe-Zaventem en lijkt klaar om voor de winst te gaan. Voor Kampenhout vielen de eerste wedstrijden tegen, zeker na zo'n knappe voorbereiding. Mits winst tegen Temse kan Kampenhout alsnog de puntjes op de i zetten.            

De enige ploeg die zijn thuiswedstrijden op zaterdag speelde was SV Temse. Daar komt nu verandering in. Ukkel speelt in ieder geval zaterdagavond thuis tegen Schoten. Ukkel kan mogelijk de zege tegen Grimbergen bevestigen. Schoten wil een tegenvallende start vermijden. Vorige week werd de overwinning in de slotfase nog weggegeven. Dat moet nu anders en beter.

SV Bornem is één van de ploegen die nog steeds het maximum van de punten heeft. Samen met Aalst en Opwijk voert Bornem dus de ranglijst aan. De wedstrijd tegen Grimbergen zou niet al te veel  problemen mogen opleveren. Maar in voetbal kan alles en de Grimbergenaren zullen natuurlijk kost wat kost de nul van de tabel willen vegen.

Met een beetje geluk sleepte Olympia Wijgmaal tegen Schoten nog een punt uit de brand. Dat geluk leidde wel tot een 4 op 6. Indien ook tegen Verbroedering Meldert verlies vermeden wordt, kan Wijgmaal spreken over een aardige start in vierde klasse. Meldert is nog op zoek naar zijn eerste driepunter en hoopt die in Wijgmaal te realiseren.

SK Lebeke-Aalst kreeg vorige week een pandoering van Eendracht Aalst. Lebeke-Aalst zal wat dat betreft wellicht niet de laatste club zijn dit jaar en dus moet er gewoon vooruit gekeken worden naar de ontmoeting met Dilbeek Sport. Dilbeek won al bij Berchem en hield bijna de drie punten thuis tegen Meldert. Al bij al kunnen ze in Dilbeek dus tevreden zijn. De wedstrijd tussen Lebeke-Aalst en Dilbeek kan voor beide teams uitdraaien op een goede waardemeter.

Eendracht Opstal is dit weekend gastheer voor Eendracht Aalst. Er is een zeker kwaliteitsverschil tussen deze ploegen en iedereen verwacht dat Aalst gewoon de drie punten pakt. Opstal kan zich best vinden in de rol van underdog en zal deze wedstrijd met veel enthousiasme aanvatten. Aalst rekent vooral op spits Arnold Nguekam die ook nu met zijn doelpunten zijn club de drie punten wil bezorgen.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties