Analyse Droom Doornik en Diegem blijft duren

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Droom Doornik en Diegem blijft duren
Foto: © SC

Doornik en Diegem hebben weer de macht gegrepen in derde klasse A. Door overwinningen tegen respectievelijk RC Mechelen en Geel werd weer afstand genomen van de andere ploegen. Geel verloor dus voor een eerste keer. Cappellen veegde de nul van de tabel. 

Vooral de stuntzege van Diegem tegen Geel doet de wenkbrauwen fronsen. Al was Diegem natuurlijk ook goed gestart aan de competitie. Kenny Jacobs bewees nog maar eens zijn waarde voor Diegem. Na de rode kaart voor Hegelmeers was het voor Geel helemaal onbegonnen werk om de achterstand op te halen. Diegem is nog steeds ongeslagen en staat dus nog altijd aan de kop van het klassement. Geel leed op Diegem zijn eerste nederlaag en moet volgende week trachten de draad weer op te pikken.

Willebroek-Meerhof verloor in een uiterst belangrijk duel van Cappellen. Voor aanvang van de match stonden beide ploegen nog steeds puntenloos achteraan. Schoenmaekers stal de show door de eerste twee doelpunten van Cappellen dit seizoen te scoren. Willebroek-Meerhof had geen antwoord in huis, in ieder geval toch geen dat punten opleverde. Cappellen dompelde Willebroek-Meerhof dat nu puntenloos en alleen laatste staat in crisis. 

KV Turnhout behaalde zijn eerste zege van het seizoen onder trainer Desaeyere. Op eigen veld werd afstand genomen van Torhout. De twee doelpunten van Arouna gaven de doorslag. Voorst scoorde elke ploeg nog op strafschop. Turnhout hoopt de remonte te hebben ingezet en kan vanaf nu weer naar boven kijken. De trainerswissel lijkt toch al een beetje effect te hebben. Torhout verweerde zich aardig, maar moest zich toch neerleggen bij zijn eerste nederlaag. 

SK Maldegem is niet langer puntenloos. Tegen SV Oudenaarde werd één punt thuisgehouden. De doelpunten vielen in de eerste tien minuten van de partij. Het was voor Maldegem uiteraard belangrijk een nieuwe nederlaag te vermijden. Misschien kan de eerste driepunter Maldegem helemaal op de rails brengen. Oudenaarde speelde ook in zijn tweede uitwedstrijd in derde klasse gelijk en doet het lang niet slecht. Al voert Oudenaarde de ranglijst nu niet meer aan.

RC Mechelen beleefde geen leuke zaterdagavond tegen FC Doornik. Racing kwam al vroeg achter en bovendien moest het nog eens met tien man verder ook na de uitsluiting van Vergeylen. Bij Doornik was Devreese in een begenadigde dag. Nechelput trachtte de eer van RC Mechelen hoog te houden. Mulisa diende zijn ex-club de genadeslag toe. RC Mechelen heeft twee mindere partijen achter de rug en het is zaak zich zo snel mogelijk te herpakken. Voor Doornik loopt alles nog steeds prima, de ploeg staat met 10 op 12 dan ook nog steeds aan de leiding. 

De wedstrijd tussen SW Harelbeke en SK Londerzeel werd vooraf bestempeld als een degradatiematch. De toekomst zal moeten uitwijzen of dat ook het geval was. Hilaerts kwam weer tot scoren bij Londerzeel, maar Harelbeke lukte de gelijkmaker nog. Londerzeel doet het met de zesde stek voorlopig nog erg goed. Harelbeke wist nog niet te winnen, maar is thuis wel ongeslagen.

FCN Sint-Niklaas is er weer niet in geslaagd zijn partij winnend af te sluiten. In Meerhout bleef Sint-Niklaas steken op een 1-1 gelijkspel. Van een titelkandidaat wordt natuurlijk meer verwacht dan drie keer op rij gelijkspelen. Sint-Niklaas kon niet meer winnen sinds de openingsspeeldag. Voor Meerhout betekent dit wel een opsteker natuurlijk. Meerhout speelde gelijk in zijn twee thuismatchen en verloor zijn twee uitmatchen tot nu toe. 

Op verplaatsing loopt het voor Standaard Wetteren op wieltjes, maar thuis wil het nog niet helemaal lukken. Ook tegen Péruwelz moest Wetteren zich tevreden tonen met een puntendeling. Wetteren moet dan ook bovenaan de rol lichtjes lossen. Péruwelz heeft nog steeds niet verloren en zit ondertussen al aan zijn derde gelijkspel.       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties