Verschueren wil wel voorzitter Profliga worden

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Verschueren wil wel voorzitter Profliga worden
Foto: © SC

Michel Verschueren wil best voorzitter van de Profliga worden. Dat laat hij verstaan in een interview in Het Laatste Nieuws. "Maar dan wil ik wel dat de clubs me het unaniem komen vragen", aldus Verschueren.

"Als ze mij morgen zeggen: 'Mister Michel, wilt gij dat twee jaar doen?', dan doe ik dat. Als ze het mij vragen, unaniem! Omdat ik weet dat ik dat kan. En omdat ik een vrij man ben, ongebonden", legt Verschueren uit. "Maar er is nog veel te doen hoor. De Profliga is momenteel één en al onrust, één en al jaloezie. Want de clubs hebben geen geld meer. Dat is zoals in een huishouden: als er geen geld meer is, komt er ambras. En vooral: de functies van voorzitter én directeur-generaal van de Profliga in de handen van één man, Jean-Marie Philips, dat ging niet. Dat bestaat nergens, op geen enkel niveau."

"Jawel, ik ben genoeg diplomaat om die rol op te nemen. Veel meer dan veel mensen denken. Ik heb de reputatie van een 'Kämpfer', maar ik zou het een uitdaging vinden om alle profclubs weer te verzoenen. Alleen ga ik mezelf geen kandidaat stellen, ik laat mezelf geen twee keer flikken, nadat ze me een jaar of drie geleden afgestemd hebben."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties