Willebroek-Meerhof snakt naar winst

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Willebroek-Meerhof snakt naar winst
Foto: © SC

Na amper zes matchen is de druk al vrij hoog bij Willebroek-Meerhof. Een overwinning lijkt een must te zijn tegen Torhout. De eerste drie punten kunnen dan misschien leiden tot het doorspoelen van de rampzalige competitiestart. Cappellen zet zijn inhaalrace verder met een thuiswedstrijd tegen SV Oudenaarde. Geel en Doornik nemen het tegen elkaar op in een voor beiden belangrijke wedstrijd. 

De situatie begint stilaan desastreus te worden bij Willebroek-Meerhof. De ploeg werd veel hoger ingeschat dan waar ze nu staat: laatste. Willebroek-Meerhof is immers nog altijd puntenloos. Tegen FC Doornik was er wel al serieuze verbetering vatbaar. Willebroek-Meerhof zou dus klaar moeten zijn om nu zijn eerste overwinning te boeken. Torhout krijgt dus wellicht de kans om de kat uit de boom te kijken. Over het algemeen kan Torhout zo'n situaties meestal omzetten in een goed resultaat. Torhout begon de competitie alvast verre van slecht en heeft niets liever dan dit bij Willebroek-Meerhof nog eens te kunnen bewijzen.

Cappellen boekte met de 3-0 overwinnnig op titelconcurrent Geel een opvallend resultaat. Schoenmaekers tekende een hattrick aan en loodste zijn ploeg naar de zege. Bij Cappellen hopen ze dat de ploeg nu eindelijk op de rails staat. Er zou dan ook een overwinning tegen SV Oudenaarde moeten volgen. Oudenaarde laat echter niet met zich sollen en maakte een schitterende intrede in derde klasse. Dat maakt van deze wedstrijd een mogelijke topper in spe.

Geel beleeft sportief gezien niet zijn beste tijden. Nadat de min punten werden opgehaald, viel Geel terug. De recente 1 op 9 hield de opmars fel tegen. Geen wedstrijd beter dan die tegen de koploper om de draad weer op te pikken. Een overwinning is het enige wat Geel enkele plaatsjes kan doen opschuiven in het klassement. FC Doornik is niet van plan om zich zomaar te laten afslachten. Enkel in Diegem werden er punten verloren. Aan Doornik om zijn ongeslagen status ook nu te behouden.

Eén van de wensen van RC Mechelen is om terug een betere thuisreputatie te kunnen voorleggen. Dan moet er thuis natuurlijk wel gewonnen worden, iets wat dit seizoen nog maar één keer lukte. Tegen SK Londerzeel kan Racing niet anders dan voor de drie punten gaan. Londerzeel bewees in de vorige weken wel een stugge tegenstander te zijn. Londerzeel verloor nog niet en pikte op verplaatsing vaak slim een puntje mee. Diegem werd al bijgehaald en Londerzeel draait voorlopig knap mee in de subtop.

KV Turnhout liet vorige week dus de kans liggen om een nieuwe overwinning te laten optekenen. Turnhout moet er nu voor zorgen dat het effect van de trainerswissel niet te snel uitgewerkt geraakt. Een eventueel nieuw dipje moet vermeden worden.Dat kan best met een klinkende overwinningen tegen SW Harelbeke. De Harelbeekse jongeren zijn nog steeds op zoek naar hun eerste zege. Men kon al twee keer een punt thuishouden, maar meer zat er voorlopig nog niet in. Winst in Turnhout zou een stunt betekenen voor Harelbeke.

SK Maldegem beleeft ook niet zijn beste tijden. Met slechts een 1 op 18 bleven de resultaten althans ondermaats. Winnen tegen Péruwelz lijkt de perfecte remedie om in ieder geval het moreel al op te krikken. Péruwelz behaalde in het begin van dit seizoen al enkele mooie resultaten en draait dan ook mee in de top vijf van het klassement. Indien Péruwelz zaterdagavond in Maldegem op voorsprong kan komen, behoort een nieuwe overwinning zeker tot de mogelijkheden.

Diegem zette het seizoen erg goed in en vergezelde Doornik enige tijd aan de top van het klassement. De laatste twee weken was Diegem minder succesvol. Zo werd er op eigen veld verloren van SV Oudenaarde, dat tot dan op verplaatsing alleen nog maar gelijk gespeeld had. Ook al is het een goede ploeg. Hoe dan ook, Diegem krijgt de kans om tegen Sint-Niklaas een nieuwe reeks aan te kondigen. Sint-Niklaas moet zich op karakter zien naar boven te werken. Op die wijze werd er gewonnen van Maldegem en dat zou nu nog eens moeten herhaald worden in Diegem. Op dit moment hebben Diegem en Sint-Niklaas nog evenveel punten.

Het was op de vorige speeldag eindelijk prijs voor Standard Wetteren. De eerste thuiszege van het seizoen was een feit. Wetteren lijkt het voorlopig op eigen terrein moeilijker te hebben om punten te sprokkelen dan in de uitmatchen. Wetteren staat na zes speeldagen toch mooi op een gedeelde derde plaats en mag dus hoop op een overwinning tegen Verbroedering Meerhout koesteren. Meerhout bewees dat men met een goede mentaliteit ook tot succes kan komen. Die goede ingesteldheid zal Meerhout wel nodig hebben indien het punten wil wegkapen bij Wetteren.             
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties