Benelux officieel kandidaat WK 2018

Luc Goderis
| 0 reacties
Benelux officieel kandidaat WK 2018
Foto: © SC

Over een goede twee maanden zal België zich samen met Nederland en Luxemburg officieel kandidaat stellen om het WK voetbal van 2018 te organiseren. Alain Courtois vertelde dit maandag aan de regionale zender Actua TV.

Volgens de ex-secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond  liggen de kaarten erg goed. "Spanje schuift Madrid naar voren als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020 en het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd ook gaat meedingen naar de Wereldbeker voetbal." 

Voor de vier andere belangrijke concurrenten -Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië- kon de mede-organisator van Euro 2000 gelijkaardige initiatieven opsommen, waardoor de kansen van de Benelux alleen maar toenemen.

Volgens Alain Courtois zou het dossier ook een breekijzer kunnen zijn naar de versnelde vernieuwing van de voetbalstadions in België. "Zo komt er een nieuw stadion in Brugge en Brussel en waarschijnlijk ook in Antwerpen. In Luik zou het bestaande stadion worden uitgebreid. Henegouwen zou nog een probleem kunnen zijn, maar dat kan eventueel worden opgelost door Genk als reservestadion te gebruiken", aldus Courtois.

Ondertussen is Courtois al op bezoek geweest bij enkele beleidsverantwoordelijken, politici en bedrijven. Naar zijn zeggen wordt het dossier overal zeer gunstig onthaald. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties