Periodekampioen ontvangt titelkandidaat

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Periodekampioen ontvangt titelkandidaat
Foto: © SC

Ondanks de mindere start en de nederlaag tegen Geel is FCN Sint-Niklaas nog steeds één van de ploegen die de titel ambiëren. Bij de start van de tweede periode gaat Sint-Niklaas op bezoek bij FC Doornik, de winnaar van de eerste periode. Een ander belangrijk duel is dat tussen Willebroek-Meerhof en SW Harelbeke.

FC Doornik kon op de tiende speeldag niets rapen bij Torhout, maar was uiteraard toch best tevreden met het behalen van de eerste periodetitel. Hierdoor is Doornik al verzekerd van een plaats in de eindronde. Het seizoen van die club is alleszins al geslaagd. Indien er sprake is van enige nonchalance kan FCN Sint-Niklaas daar misschien van profiteren. Sint-Niklaas leek op het juiste spoor te zitten, maar botste dan op Geel. Sint-Niklaas wil nu de draad gewoon weer opnemen en dat kan enkel door de leider te verslaan.

Willebroek-Meerhof slaakte een zucht van opluchting toen vorige week eindelijk de eerste zege van het seizoen werd binnengehaald. De winst bij Péruwelz kan Willebroek-Meerhof misschien lanceren. Indien dat het geval is, moet SW Harelbeke wel voor de bijl. Harelbeke vertoeft nog altijd in de onderste regionen. Deze wedstrijd is dus voor beide ploegen van groot belang.

SV Oudenaarde verbaasde in het begin van de competitie vriend en vijand. Met een sterke thuisreputatie als basis werkte Oudenaarde zich op weg naar de top. Maar enkele weken geleden begon er dan toch iets te haperen. Ondertussen leed Oudenaarde al drie nederlagen op rij en is de club afgezakt naar de zesde plaats in het klassement. Om de toekomst weer positief tegemoet te zien zou Torhout verslagen moeten worden. Torhout startte ook beter dan verwacht en zette vorige week nog leider Doornik opzij. Oudenaarde en Torhout kunnen nu tegen mekaar laten zien wat ze in hun mars hebben.

Cappellen kan van het seizoen 2006-2007 tot nu toe nog niet veel heuglijke momenten onthouden. Een teleurstellende start van de campagne leverde Cappellen acht punten en een dertiende plaats op. Cappellen moet zo snel mogelijk weg zien te geraken uit de gevarenzone. Bij deze is Péruwelz gewaarschuwd. Péruwelz kende een bijzonder goed begin als neo-derdeklasser, maar de nederlaag tegen Willebroek-Meerhof is misschien toch wel een teken aan de wand. Of Péruwelz weer met een zege kan aanknopen zal dus nog moeten blijken.

Twee ploegen die over een gekende supportersschare beschikken, maar waar momenteel echt goede resultaten ontbreken. Zo kunnen RC Mechelen en KV Turnhout wel omschreven worden. Voor RC Mechelen zijn vooral de resultaten in de uitwedstrijden tegenvallend en dat zorgt uiteraard voor meer druk in de thuiswedstrijden. Turnhout is altijd wel een stevige tegenstander, maar ook de binken konden de voetballiefhebbers niet altijd in vervoering brengen. Vorige week lukte dat wel, Turnhout won met maar liefst 8-0. Mechelen wil uiteraard een herhaling van dat scenario vermijden.
 
Standaard Wetteren staat sinds vorige week tweede in de stand en is daar natuurlijk erg blij mee. Wetteren is duidelijk één van de meest constante ploegen in deze reeks en heeft alles in huis om hoog te eindigen. De eerstvolgende match waarin er bevestigd moet worden is die tegen Maldegem. Eigenlijk is Maldegem zo goed als kansloos. Maldegem heeft immers nog maar net een erg donker weekend achter de rug. De blamage op het veld van Turnhout en de eerste zege voor Willebroek-Meerhof zorgden ervoor dat Maldegem eenzaam en alleen op de laatste plaats terechtkwam. Aan Maldegem nu om zelf voor het eerst te winnen.

Enkele weken geleden heeft Geel duidelijk het goede ritme gevonden. Zelfs een sterke tegenstander als FCN Sint-Niklaas kon Geel weinig in de weg leggen. De achterstand op de koploper bedraagt nog zes punten en de subtop wenkt dan ook voor Geel. SK Londerzeel staat dus voor een moeilijke klus. Londerzeel staat na dit weekend nog voor enkele moeilijke opdrachten en zal zich volledig geven in de hoop zo Geel toch wat puntjes af te snoepen.

Er zijn al enkele ploegen geweesd die in deze competitie wisten te verbazen en misschien mag Diegem daar toch wel bijgerekend worden. Diegem werd in de middenmoot verwacht, maar deed het net als vorig jaar toch nog iets beter dan dat. Hoe dan ook, Diegem doet het erg goed dit seizoen. De club prijkt dan ook trots op de derde plaats. Of het succes van Diegem blijft duren hangt ook een beetje van Verbroedering Meerhout af. Meerhout zou toch nog wat punten moeten sprokkelen om onderaan weg te geraken. Vorige week werd al de eerste stap gezet door RC Mechelen te kloppen, nu zou een belangrijke tweede stap kunnen volgen.     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties