Gladbach-Belgen in crisis

Philippe Crols
| 0 reacties
Gladbach-Belgen in crisis
Foto: © SC

Drie van de zeven Belgen actief in de Bundesliga waren afgelopen weekend te bewonderen op de Duitse voetbalvelden. Echt succesvol waren ze echter niet. Er waren weliswaar zeges te noteren voor Van Buyten en Van Houdt, maar voor de rest was het kommer en kwel voor onze landgenoten.

Joris Van Houdt mocht vieren met zijn ploeg Bochum. Niet omdat hij zoveel speelde, maar wel omdat zijn ploeg opnieuw won. Van Houdt viel in blessuretijd in tegen Frankfurt. Toen stond de 4-3-eindstand echter al op het bord. 

HSV, de ploeg van de geblesseerde Vincent Kompany, ontgoochelde voor de zoveelste maal dit seizoen. Op bezoek bij rode lantaarn Mainz moest Hamburg slechts met een puntje vrede nemen. Het staat nu op de voorlaatste plaats. 

Na zijn mistasten bij de nationale ploeg deze week tegen Polen was er voor Daniël Van Buyten weer beterschap in de Bundesliga. Bayern won namelijk met 2-1 van leider Stuttgart. Onze landgenoot speelde de hele wedstrijd. 

Wolfsburg speelde zondag 0-0 gelijk op bezoek bij Bielefeld. Op zich geen slecht resultaat. Het team van de geblesseerde Peter van der Heyden handhaaft zich in de linkerkolom. 

Met de Belgen bij Borussia Mönchengladbach gaat het van kwaad naar erger. Daems is geblesseerd en Thijs bleef negentig minuten op de bank tegen Hannover. Sonck speelde wel de hele wedstrijd, maar kon niet verhelpen dat zijn team met 0-1 de boot in ging tegen Hannover.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties